От х:

Днес в x:

На сесия: Затрупаха кмета с въпроси, питат го за конкурси за директори и ЖП подлеза

Кметът Иво Димов бе затрупан с питания от съветниците на днешната сесия

Кметът Иво Димов буквално бе затрупан с въпроси в началото на днешната сесия на Общинския съвет в Димитровград. Питанията отправят в първите минути на всяко заседание в зала "Гросетто" местните парламентаристи. Те продължиха един час.

Тон даде Диян Георгиев, които се поинтересува защо се бави комисията по обследване на наводненията, която бе сформирана на една от последните сесии и какво прави Общината срещу нашествието от комари.

Данчо Данев взе думата и обяви, че Водния проект, който приключва на територията на града, е сбъркан и допълни с въпрос дали мазетата на хората ще бъдат наводнявани при нови валежи.

Защо ремонтираните с общински средства обекти, като новата шахматна площадка до градина "Радост" и сградата на градината в Горски извор се откриват в рамките на предизборната кампания, попита Тодор Тодоров. Той заяви, че това не е морално и почтено. Градоначалникът опонира, че политическа партия не е откривала въпросните обекти, а това е сторил кметът на Общината и на населето място.

Темата за крупните инвеститори, които ще правят логистичен транспортен център край Димитровград повдигна Сашо Спасов. От отговора на Иво Димов стана ясно, че преговорите продължават, като се очаква подписване на договор с консорциума в началото на октомври. В момента тече регистрация на фирмата, която ще изгражда обекта.

Димов обяви, че в края на месец септември ще бъде окончателно готов ЖП подлеза на гарата в Димитровград, където текат ремонтни дейности от юли месец насам. Въпросът по темата отправи Калина Монева. Стана ясно, че се отлага плануваното за 26 септември отриване на Кризисния център за жертви на домашно насилие, намиращ се в бившата Марбас болница след питане от Антония Филева.

Съветници от различни сесийни групи отправяха въпроси към кмета Иво Димов

Таня Делчева се поинтересува защо няма обявен конкурс за директор на ОДЗ №5, което включва детските заведения в Ябълково, Добрич и Горски извор. Такива са обявени за ОДЗ "Д-р Теню Стоилов" в Меричлери, ОДЗ №3 и ОДЗ "Лилия". Димов заяви, че след 5 октомври това ще се случи и за ОДЗ №5.

В сила е влезнало и приетото на предната сесия решение, първите 15 минути от Синята зона в Димитровград да бъдат безплатни. Това увери градоначалникът в отговор на въпрос на съветника Иван Гочев. Негова проверка показала, че служителите в предприятието, отговарящо за Синята зона не са запознати с промяната и таксуват минутите.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини