От х:

Днес в x:

Мними инкасатори на енергото мамят по къщите

Измамници, които се представят за инкасатори на EVN, са плъзнали из страната, предупредиха от електроснабдителното дружество.

В компанията е постъпил сигнал от клиентка от Кърджали, че е била посетена в дома си от неизвестно лице, което й се е представило за служител на дружеството. Уж инкасаторът поискал от жената да плати на място и в брой сума за консумирана електроенергия.

Опитът за измама лъснал, след като тя поискала легитимация от мнимия служител, но той отказал и си тръгнал. Така благодарение на съобразителната реакция на клиентката, измамната схема не се е реализирала. След получаване на сигнала дружеството е информирало и органите на МВР.

Заради случая от EVN отново напомнят на абонатите си, че събиране на дължими суми за консумирана енергия никога не се извършва в брой и на място от техници или отчетници на дружеството. Това става само в касови салони, чрез системата ``EVN Онлайн плюс`` през интернет или по банков път. Освен това от дружеството уточняват, че всеки техен сътрудник разполага със служебна карта, в която са упоменати правомощията, определени от Закона за енергетиката. При поискване от клиентите всеки сътрудник е длъжен да се легитимира с тази карта, ако това не се случи препоръката е клиентите да звънят на дежурните телефони на EVN или в полицията.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини