От х:

Днес в x:

Апелативен съд отказа да отстрани Цветан Гунев от БНБ

Софийският апелативен съд отказа да отстрани подуправителя на БНБ Цветан Гунев от длъжност. Решението на магистратите е окончателно.
Така, седмица след като Софийският градски съд взе същото решение, това направи и апелативната инстанция, съобщи БТА.

Прокуратурата поиска Цветан Гунев да бъде отстранен от поста си, за да не повлияе върху свидетели. Той е началник на управлението "Банков надзор" в БНБ и е разследван за престъпление по служба. Според държавното обвинение, Гунев не е упражнил контрол върху дейността на КТБ. Обвинението разследва и източването на КТБ чрез присвояването на 206 млн. лева.

До миналата седмица Гунев беше в отпуск, но той изтече и затова от прокуратурата поискаха да бъде отстранен от длъжност.

Решението на апелативните магистрати обаче е окончателно и подуправителят на Централната банка остава на работа.

Междувременно мажоритарният собственик на КТБ Цветан Василев излезе с изявление към клиентите на банката, в което обяви, че има три мита - че е откраднал парите и избягал, че се крие и че банката е пирамида.

Докато чака решението на сръбския съд дали да го екстрадира в България, Василев написа в личния си сайт, че "след динамиката на събитията в последно време" се чувства задължен да изрази своята позиция.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    12
    123
    1 0
    14:52, 23 сеп 2014
    Точно за този банков надзор ми бе думата в предните писания.Управлението "Банков надзор" обаче е в БНБ. Ръководител - г-н Искров.Кой контролира всички дирекции или управления в една банка? Кой крив кой прав?
Последни новини