От х:

Днес в x:

Страхотен тандем на пълнолетието на „Хасково джаз“

Страхотен тандем-качествен джаз. Това е описанието, което може да се даде на прима виста за старта на 18-тото издание на Хасково джаз в понеделник вечер.

Пълнолетният брой на фестивала тръгна с невероятна лекота заради отпускащото и в същото време много зареждащо изпълнение на певицата Марина Господинова и Йордан Тоновски -на пияно.

За нея е характерно, че работи с най-добрите, а той е сред тях.

Дошлите да ги послушат в клуб “Ралица“ буквално разпукаха клубчето по шевовете. Хора от всяка възраст и какви ли не професии се насладиха на мелодичен тон на пианото на Тоновски и на красивия тембър на Господинова, и за пореден път стана ясно, че джазът е магия. 

А това, че един фестивал е феерия на изкуството, беше затвърдено и с изложбата с фотоси на Даниела Петрова, правени през годините на джазовата сцена в Хасково, която посрещна меломаните.

Тази вечер джазът се мести в Градската художествена галерия "Атанас Шаренков". В 18 ч. е откриването на на графичната изложба на унгареца Истван Дамо.

Мария Арнаудова и Цветомир Цанков - вокали, Венелин Георгиев - саксофон, Христо Минчев - контрабас, и Акустично джаз трио – Димитровград поемат щафетата във втория ден на джаз феста.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

Последни новини