От х:

Днес в x:

Жълт код за бурен вятър, ще вали и ще е студено

Вятърът днес ще създава проблеми

Днес всичко което може да се обърка в синоптично отношение, ще се обърка. Топлото време от почивните дни ще бъде заменено с отвратителните като усещане 13 градуса, които ще се задържат през по-голямата част от деня. Към 14 часа се очаква температурите все пак да достигнат някакъв максимум от 15-16 градуса, но това само при условие, че дотогава не завали. Дъждът идва от запад и със сигурност ще обхване и Хасковско. Надвечер все пак се очаква да спре, но не и преди да повали, че и погърми здраво.

Най-неприятното за 23-ти септември обаче ще е очаквания вятър от северозапад. Прогнозата е, че той ще бъде силен със средна скорост 13-18 м/с. През втората половина на деня се очаква нещо като мини буря, където поривите на вятъра ще се ускорят до ураганни стийности от 20-25 м/с. Хасково е една от областите с обявен жълт код за силен вятър.

Ако това ще ви успокои, в цялата страна времето е зле. На Черноморието е студето и ветровито а морето е с 3-4 бала вълнение. В планините над 2000 метра ще превали сняг.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини