От х:

Днес в x:

Плевнелиев е на посещение в САЩ за 69-та сесия на Общото събрание на ООН

От 22 до 26 септември президентът Росен Плевнелиев ще бъде на работно посещение в САЩ за участие в 69-та сесия на Общото събрание на ООН. Това съобщиха от прессекретариата му.

В рамките на визитата си, днес Плевнелиев ще присъства на среща на държавните глави, участващи в Глобалната инициатива "Клинтън 2014". По-късно в сградата на генералното консулство на България в Ню Йорк той ще се срещне с представители на българската общност.

На 23-ти септември в залата на Общото събрание на ООН държавният глава ще направи изявление на срещата на високо равнище, посветена на промените в климата.

В Ню Йорк Росен Плевнелиев ще проведе среща и с представители на еврейски организации от САЩ.

На 24-ти септември президентът ще участва в откриването на 69-та сесия на Общото събрание на ООН. Основната тема на тазгодишната сесия на Общото събрание е: "Постигане на резултати и определяне на дневния ред на развитие след 2015 г."

По-късно през деня ще се проведе заседание на Съвета за сигурност на ООН, посветено на международните усилия за борба с тероризма, което ще бъде председателствано от президента на САЩ Барак Обама

В централата на ООН ще се състои и Среща на високо равнище на ЮНЕСКО по инициативата "Образование на първо място", председателствана от генералния директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова.

На 25 септември в 23.30 часа (българско време) президентът Росен Плевнелиев ще направи изявление пред Общото събрание на ООН.

На 26 септември държавният глава ще проведе работна среща с представители на американски компании, организирана от Бизнес съвета за международно разбирателство и ще ги запознае с възможностите за инвестиции в България. Президентът ще разговаря и с ръководството на корпорация Comcast Corporation/NBC Universal, както и с представители на AES Corporation.

По време на работната си визита в САЩ президентът Росен Плевнелиев ще проведе и редица двустранни срещи със свои колеги, сред които президента на Украйна Петро Порошенко, президента на Египет Абдул Фатах ал-Сиси, президента на Република Колумбия Хуан Мануел Сантос и с изпълнителния директор на УНИЦЕФ Антъни Лейк.

Източник: http://www.dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Де
    Деси
    2 0
    11:15, 22 сеп 2014
    Не се е спрял в България.Нали му увеличиха бюджета.Парите трябва да се усвояват......
  • 2
    Фа
    фан фан
    2 0
    11:23, 22 сеп 2014
    Тоя ***** е срам за страната ни.
  • 3
    Да
    Дани
    2 0
    11:48, 22 сеп 2014
    На националния празник на България не е в България! Срам!
Последни новини