От х:

Днес в x:

Такситата ни возят с разлика от 90 ст.

Кметът на Хасково предлага ценовата амплитуда за возене с такси в хасковска община да е от 90 стотинки. В докладната на градоначалника Георги Иванов, която ще бъде разгледана идния петък на Общинска сесия, предложението е минималната цена за превоз да е 40 стотинки, а максималната - 1,30 лв.

Като мотив за исканата промяна в докладната записка е посочено, че определянето на новите параметри за превоз от жълтите коли се налага заради икономическата ситуация и намалелия брой на такситата.

Минималната цена защитава интересите на шофьорите, а максималната-на клиентите, коментираха водачите на жълтитеколи.

Километър пробег да падне на 40 ст. е абсурдно, коментираха от таксиметровия бранш. Според хората от бизнеса с превози сегашната цена от 0,83 ст. на километър е напълно нормална и всяко мърдане надолу би било икономически неизгодно при цена на дизела от 2, 60 лева. Прогнозите са, че вероятна в Хасково няма да има драстични промени на цените. От таксиметровите фирми напомниха, че все пак изчисляват крайната сума на пробега само в едната посока на клиента, а ако то е празно в обратната – разхода остава за сметка на компаниите.

Другата точка в докладната е минималният срок за валидност на разрешителните за таксиметров превоз на територията на общината да бъде увеличен на 3 години. Това е минимума, посочен и в изменението на Закона за за автомобилните превози в чл. 24 А,ал. 3.

 

 haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ал
    Алекс
    11 -1
    22:21, 18 сеп 2014
    Защо цитират цената на дизела, че е 2,60 лв, че те всички таксита карат на газ - дрън дрън.
Последни новини