От х:

Днес в x:

Полицията: от засечени 55 нарушения, 51 са били за липсващи колани

 

От 08 до 14 септември на територията на област Смолян, както и в цялата страна се проведе полицейска акция, организирана в рамките на плана за провеждане на полицейски операции за контрол на пътното движение на TISPOL – европейската организация на службите на пътна полиция. Операцията се проведе едновременно във всички страни-членки на ЕС.

По време на едноседмичната акция полицейските служители извършваха засилени проверки за използването на обезопасителни колани от водачите и пътниците, използването на детски обезопасителни системи при превозване на деца в автомобилите, както и за използването на обезопасителни каски от водачите и пътниците на мотоциклети.

От проверените в полицейска акция общо 478 МПС в Смолян и областта, са констатирани общо 55 нарушения, най-много от които за неизползване на обезопасителни колани от водачи – 51 броя.

Едва 4 са случаите на неизползване на обезопасителни колани от пътници на предна седалка – 2 броя, както и предпазни каски на мотористи също толкова. За констатираните нарушения е взето отношение по Закона за движение по пътищата.

     

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Последни новини