От х:

Днес в x:

Посрещнаха факела на мира в Димитровград

Пред бившето кино "Химик" бе посрещнат днес огънят от пробега на мира

Димитровградчани се докоснаха днес до факела на мира, който по обяд пристигна в града, като част от международната щафета - пробег на мира. Събитието се състоя на площада пред бившето кино "Химик".

Пръв огънят пое Евгени Славчев от ЕГ"Иван Богоров", като в посрещането на маратонците се включиха и възпитаници на ОУ "Алеко Константинов", ОУ "П.Славейков", СОУ "Л.Каравелов" и СОУ "Васил Левски" и ПГ "Проф.д-р Асен Златаров".

Маратонците бяха посрещнати по стара българска традиция с хляб и сол, а приветствие към тях отправи зам.кметът Яшо Минков. Поздрав имаше и от танцьорите от група за хора "Тракия".

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Ученици от димитровградските училища се включиха в посрещането на огъня на мира
Танцьори от читалище "Христо Ботев" приветстваха участниците в маратона, носещ факела на мира
Зам.кметът Яшо Минков поздрави маратонците
Факелът на мира в Димитровград

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Др
    Другаря Добрев
    3 -8
    17:47, 17 сеп 2014
    Уважаеми другарки и другари, Моля ви спрете да пр... Виж коментара
  • 2
    С.
    С.К
    2 -1
    07:48, 18 сеп 2014
    Истината си я има в Интернет и който е искал е можел да попрочете.И трябва да си доста ТЪП за да помислиш че от Пловдив,през Димград,та до Свиленград се стига с бягане за ден-па дори като щафета.А иначе сектата си е секта,бягането-бягане.Предвид ползите,по-добре внукът ми да търчи със сектанти,нежели да се угоява и из...стява с попове...Самия факт,че църквата осъжда проявата е вече в полза на проявата,ако ме разбираш...Щото Църквата осъжда и сектата на Дънов-конкуренция...Аз лично,на 59 бягам 42км за под 3ч,но това не ме прави нищо друго освен един от най-добрите във възрастовата група-В СВЕТА! Другаря ти Кючуков
Последни новини