От х:

Днес в x:

Спасителите от Бургас свирят на Хасково джаз

снимка: официален сайт на Open Source Trio

Станалите известни като спасителите от Бургас момчета от международната джаз групата „Open Source Trio” ще забият по време на 18-тия джазфест в Хасково, който стартира идната седмица.

Разбира се, уговорката за гостуването на младите музиканти на хасковска сцена е много по-стара и няма нищо общо с героизма, която те проявиха заедно с още трима млади мъже при спасяването на хора във водния ад край „Росен“.

Всъщност вероятно много от почитателите на джаза в Хасково ще се сетят кой е Момчил Атанасов, понеже още 14-годишен той даде заявка за добра кариера на пианист именно като откритие на местния джаз гуру Димитър Русев-Мутата. През следващите години Момчил гостува на Мутата с различни проекти.

Сега идва заедно с останалите от Open Source Trio - барабаниста Юри Ибо Кая Шеве от Германия и басиста Райлеймон Обри Жосиемар Томас Жанга от Кюрасао, автономни Холандски Антилски острови. 

Програмата на джазовото събитие на годината за региона също е готова.

В Хасково триото ще свири на 25 септември, веднага след това момчетата заминават за Брашов.

По традиция „Хасково джаз“ ще е една седмица, тази година от 22 до 27 септември. Гостуват както родни, така и музиканти от Словакия, САЩ, Унгария, Египет, Англия. Фото, графична и изложба на плакати са част от съпътстващите прояви по време на фестивала.

 

М. Манолова

 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини