От х:

Днес в x:

НАП ще се грижат за хората, потомството им-за природата

Ники и Вики Бамбалови получават наградите си от директора на хасковския офис Петър Кръстев

Ако призванието на НАП е да се грижат за ресурсите на хората, то техните потомци ще се грижат за ресурсите на природата. Разделението стана ясно от нововъведения конкурс в данъчната администрация за деца и внуци на техни служители, които да илюстрират с рисунки и приложни материали как според тях да се опазва природната среда. Конкурсът „Аз се грижа за природата“ включи 64 деца от цялата страна на възраст от 5 до 12 години, които представиха общо 101 свои творби. Най-добрите бяха наградени от Изпълнителния директор на НАП Бойко Атанасов, а получената изложба на рисунки обикаля цялата страна. Сега е в Пловдив, следващия месец ще е в Хасково и ще краси офиса за обслужване на клиенти в хасковското данъчно.

Сред наградените участници са и три малки хасковски художнички, внуци на служители на офиса на НАП Хасково. Сестричките Николета и Виктория Бамбалови – съответно на 7 и 9 години, са ученички в първи и трети клас в Любимец. Каката Вики, освен че рисува майсторски, е и изявена певица, неведнъж представяла града във фестивали и конкурси. Виктория Балканска е на 9 години и половина и учи в Хасково. Рисува толкова отдавна, че вече сама знае как да подбира професионални материали за рисуване.


НАП е доказала се „зелена“ институция с отговорно отношение към околната среда. Провежда ежегодно кампании, насърчаващи служителите на администрацията и техните семейства към разумно използване на природните и енергийни ресурси. Част от „зелените“ инициативи са разделното събиране на употребявана хартия, намаляването на разходите за топлинна и електроенергия, монтирането на стойки за велосипеди в някои офиси в страната и други.

Г.Христов

Виктория Бакалска/вляво/ също заслужи награда
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Го
    Гост
    2 0
    14:27, 16 сеп 2014
    Да вземат да си вършат работата както трябва, а после ако им остава свободно време да съкратят някой, че хич не ни е приятно да храним толкова много гърла, а те само на модно ревю да ходят!!! А за тези инициативи си има хора! Нека не се напъват! Не е за тях работа!!!
Последни новини