От х:

Днес в x:

Почина дъщерята на Бисер Киров

На 13 септември сутринта в Берлин почина дъщерята на Бисер Киров –
Венциноса фон Койдел на 42 години. Любимката на българския културен елит в Берлин и яркият мотиватор на националните ни прояви там ни напусна неочаквано рано. Бе щастлива майка на 5-годишната си дъщеря Фрида -5 г. и на 3-годишния н Максимилиян
Тя е възпитаничка на НГДЕК- София, на Хумболтовия университет Берлин и МУ „Витте“- Москва. Венциноса имаше широки професионални интереси - продуцент, художник, инсталатор артист, юрист, полиглот...

Дъщерята на Бисер Киров е сред главните герои във филма на Георги Тенев „Свещена светлина”, в който преди 5 години се снима заедно със съпруга си Феликс фон Койдел. Тя е и куратор на изложбите на съпруга си Феликс фон Койдел в Националната художествена галерия и в различни галерии в Европа.

Самата Венциноса бе експериментатор - колорист, есеист и ярък родолюбец. Напусна напусна този свят пред откриването на изложбата си в Италия.

Венциноса фон Койдел оставя светла следа с непоправимия си оптимизъм, фантазьорство и креативност, но и с вяра, че срещата с нейното творчество в България ни предстои.

Източник: http://www.24chasa.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Яр
    ЯРЪК
    6 -3
    21:16, 15 сеп 2014
    Бог да я прости,но родолюбцте си стоят в родината,раждат българчета и не си сменят имената...
Последни новини