От х:

Днес в x:

Green Spots - Организация за управлението на туристическите дестинации

 Конкуренцията между туристическите дестинации се засилва с всеки изминал ден и по тази причина много региони са създали организации за управление на дестинацията (Destination Management Organizations - DMO), които имат водеща роля в управлението и маркетинга на туризма в определения географски район. Тези организации разчитат на партньорства и сътрудничество с местните участници, за да може съвместно да промотират уникалния туристически "продукт" на техния район.

В рамките на проекта Green Spots беше подготвен оперативен план за създаване на организация за управление на дестинацията с основни дейности: активиране на всички местни органи за насърчаване на природните ресурси на региона, създаване на туристически "събития", за да се удължи туристическия сезон, развитие на алтернативни форми на туризъм (пешеходен туризъм, колоездене, селски туризъм), засилване на културната идентичност на региона, създаването на стратегически отношения и партньорства, необходими за развитието на туристическия сектор.

Седемте (7) партньора по проекта на Green Spots - Агенцията за развитие К. Каратеодорис АД към Община Комотини (която е и координатор), Асоциацията на хотелиерите на Тракия, Агенцията за развитие на местните власти «Енергия - Околната среда - Развитие» АД, Фирмата за Лечебен Туризъм към Община Александруполис, Съюза за възстановяване и развитие в Хасково, Съюза на хотелиерите, ресторантьорите и търговците на Чепеларе и Съвета по туризъм в Рудозем подписаха протокол за сътрудничество за създаване на организация за управление на дестинацията, която ще допринесе за устойчивото туристическо развитие на трансграничния регион (Ебро, Родопите, Ксанти, Хасково, Чепеларе и Рудозем) чрез приемането на мерки и действия, щадящи околната среда.

Повече информация може да се намери на интернет страницата на програмата www.greenspotstourism.eu и на телефон +302531023165.



 

 



Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини