От х:

Днес в x:

Грънчарка грабна наградата за най-атрактивен занаят на панаира в Димитровград

Десислава Владовска от великотърновското село Раданово спечели наградата за най-атрактивен майстор в третото издание на димитровградския Панаир на занаятите

Десислава Владовска от великотърновското село Раданово спечели наградата за най-атрактивен майстор в третото издание на димитровградския Панаир на занаятите. В гласуването, което вървеше в продължение на 3 дни са се включили стотици, каза Антония Иванова от читалище "Звездица", което е един от организаторите.

Десислава е завършила грънчарство в специализираното училище в Троян, след което се включва в Задругата на майсторите.

В панаира на занаятите участва за първи път с работилничка, в която рисува върху керамични чинии. Десетки деца също пробваха занаята през изминалите три дни.

Деси разказа, че е изключително поласкана от наградата за най-атрактивен занаят и че организаторите на панаира са много гостоприемни.

Надя Бориспасова от Димитровград получи приза за най-млад майстор в третото издание на панаира. 22 майстори от 14 населени места в страната представиха свои произведения тази година. Базарите бяха пред Спортна зала "Младост" и на бул."България" в центъра.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Деси с едно от своите произведения
Работилничката на Десислава в центъра на Димитровград
Надя Бориспасова от Димитровград получи приза за най-млад майстор в третото издание на панаира на занаятите
22 майстори от 14 населени места в страната представиха свои произведения тази година
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини