От х:

Днес в x:

Кризисно съвещание в Лондон след екзекуцията на Хейнс

Премиерът Дейвид Камерън свиква в Лондон кризисно съвещание след екзекутирането на британския хуманитарен работник Дейвид Хейнс от Ислямска държава и заплахата на джихадистката групировка да убие друг британски заложник.

Според информация от "Даунинг стрийт", цитирана от АФП, Камерън ще направи обобщение на ситуацията и ще изложи възможните ходове на британското правителство след обезглавяването на Хейнс. В излъчения от екстремистите видеозапис с продължителност 2 минути и 27 секунди, озаглавен "Послание към съюзниците на Америка", джихадистката групировка заплашва да убие друг британец, показан в края на видеото.

Камерън вече осъди злодеянието и се зарече да преследва неуморно убийците. Това е третата екзекуция от този тип, извършена от джихадистите за един месец – след убийството на двама американски журналисти Джеймс Фоли и Стивън Сотлоф - също пленени в Сирия.

През седмицата Великобритания обяви, че изпраща тежки картечници и боеприпаси за два милиона евро на кюрдските сили в Ирак, които се бият срещу джихадистите.

Камерън не изключва никакъв ход, включително и военни удари срещу Ислямска държава, заяви неговият говорител.

Източник: актуално

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Cl
    CLEN
    0 -1
    18:34, 14 сеп 2014
    Това е инсцениран повод за агресия на Англия в арабския регион! Изобщо не им пука за човека, а е ПОВОД за завоевателната им политика!
Последни новини