От х:

Днес в x:

Кръгла маса „Внимавай на пътя” откри Делян Добрев, водач на листата на ГЕРБ в Хасково

Делян Добрев, Евгения Ангелова и Ева Паунова


Кръгла маса „Внимавай на пътя“ откри в Хасково Делян Добрев водач на листата с кандидати за народни представители от ПП ГЕРБ за 29 МИР.
Добрев заяви, че подкрепя идеята за подобни събития, защото никога не е излишно да се напомни, че отговорността за безопасността на пътя, е на всички участници в движението. Той благодари на евродепутата от ЕНП- ГЕРБ Ева Паунова, че се е съгласила да бъде патрон на форума. Евгения Ангелова втора в листата на ГЕРБ, която е инициатор на срещата припомни статистиката, според която голяма част от причините за ранени при ПТП деца, че не са използват задължителните предпазните колани и столчета.
В кръглата маса участваха и представители на национален форум "Моето дете", които заявиха, че се радват на такава смислена инициатива.Макар и от различни политически сили, те бяха обединени от идеята, че живота на децата няма партиен цвят. Присъстваха и майки на загинали в Черния Великден в Симеоновград младежи, автоинструктори, учители и началникът на регионалния инспекторат по образование в Хасково Иван Панайотов.
Причините за войната по пътищата са много, но една от основните е лошата инфраструктура, в частност незавършените магистрали. Това заяви евродепутатът от EНП/ ГЕРБ Ева Паунова. Тя посочи проблемите с довършването автомагистрала „Марица” и незавършения Лот 8 на магистрала „Струма”, който е трябвало вече да бъде готов.
В Белгия например до 1980 година въобще не е имало нужда от шофьорски книжки, всеки е можел да се качи на колата и да кара. Но там магистралите са осветени с улично осветление и пътят е перфектен. Затова трябва да се работи много в тази посока - подобряване на инфраструктурата, добави Паунова. Евгения Ангелова, обясни как се опитват да решат проблема в САЩ, където тя е завършила образованието си. Там например младите шофьори карат само с придружител, а курсовете и изпитите са много по-обемни от българските. Подобна е ситуацията и в Белгия, сподели евродепутатът Ева Паунова.
Дори и сега в България имаме добри закони за движение по пътя, въпроса е че не винаги се спазват, за това е задължително възпитанието от най-ранна детска възраст и най-вече добрия личен пример, посочиха участниците в дискусията.
Преди кръглата маса Евгения Ангелова и Ева Паунова раздадоха специални брошури с мотото на кампанията „Внимавай на пътя!“.

Платен репортаж

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Внимавай на пътя!

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини