От х:

Днес в x:

Нежен мерак за волана в Хасково, 90% взимат книжка

Шофьорките в Хасково явно ще продължат да се увеличават


Дамите в Хасково масово пожелаха волана. И в 90% от случаите той им се даде. Небивалата дамска любов към шофьорлъка ощастливи местните автошколи, като напливът към курсовете е поне 3 към 1 за слабия пол. По-интересното е, че на изпитите съотношението отскачаше на 5:1 и поне 90 % от курсистките издържат, което е видно от публичните протоколи на ДАИ за провелите се изпити през тази седмица. Следва да се отбележи че става дума за кормуване, тоест момите успешно са се справили с главоболието на листовките и доказването пред скоростния лост ги прави пълноправни и поне на теория, пълноценни шофьори. Които както изглежда, ще продължат да се увеличават по хасковските улици.

В изпитния протокол от 10-ти септември например в изпитния лист изобилстват нежните Венета, Валентина, Дима, Гергана и прочие, гарнирани с вярно, по-унисекс звучащи, но все пак женски мюсюлмански имена. С известно усилие все пак могат да се открият двама мъже, но Мишо и Рамадан направо се губят измежду 10-те изпитвани. Мъжете обаче отстрамват силния пол с категоричното „издържал”. Там където са повече по списък обикновено са фифти-фифти с „неиздържал” и „неявил се”. Дамите са бетон, всички от 10-ти са „издържали”.

„Няма хлабаво” и на следващия ден когато издържат и 4-те явили се момичета от всичко 6-те успели кандидати за категория В. Стопроцентови на следващия ден са и Ирина, Николета, Минка, Златка и Дениса, а от равностойните този път по численост мъже двама са аут. Едва от последния протокол на същия ден се открива и първата неуспяла дама от трите кандидатки, но пък компания и правят трима от четиримата явили се мъже в тази група. Ако жените налазиха 4-те колеса, то мъжете се нахвърлиха върху двете. Тотална е мъжката доминация именно в категория А, където и 7-те явили се в сряда са младежи. Издържат всички без един.

В интерес на истината трябва да се каже, че феминизацията на считаното доскоро за мъжко призвание „Шофьор”, е валидна и за други региони от страната. Там обаче поне се поддържа някакъв паритет между двата пола, както в явилите се на изпит, така и при издържалите.

Г.Христов

Хасковските дами са бетон на кормуването, повече главоболия им носят листовките
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    На
    НАБЛЮДАТЕЛ
    41 -17
    17:13, 13 сеп 2014
    еййй научиха се да раздават шофьорски книжки на килограм най-вече на тия неграмотните,където не могат да говорят и пишат на български език!Тези са слезлите от балкана ****** картофосеячи и турските тютюнджии от кърджалийско,където асфалтови пътища са виждали само по телевизията и започнаха инцидентите по хасковските пътища!Няма ден без пътен инцидент в Хасково и без тяхно участие!
  • 2
    Ал
    ала бала
    27 -4
    19:48, 13 сеп 2014
    Много интересно как човек който не знае да говори български език и да чете взима листовките?
    • По
      ПОРТОКАЛА
      5 -1
      19:06, 14 сеп 2014
      С пари,а ако не може с пари с много пари...
  • 3
    Мн
    много стар шофьор
    17 -2
    20:31, 13 сеп 2014
    Та тая работа не е като оная работа.Да ни пази бог от тях и тях да пази от себе си!
Последни новини