От х:

Днес в x:

10 неща, които Apple не каза за своя часовник

Дългоочакваният умен часовник на Apple вече е факт, като компанията го представи във вторник. Първоначалните отзиви засипаха устройството с хвалби макар и повечето от тях за момента да изглеждат прекалени, тъй като часовникът дори не е напълно завършен все още и ще бъде готов след около половин година.

Именно затова и Apple не успя да разкаже всички функции възможности, които предвижда да внедри в своя умен часовник. Всъщност компанията все още дори не е финализирала хардуерните спецификации на устройството и затова не ги обяви, тъй като ще се опита да ги подобри още повече. Ето и някои от нещата, които Apple ще добави към устройството.

1. Apple Watch ще има специален сензор, който ще следи дали устройството има контакт с кожата на потребителя, пише онлайн изданието Cult of Mac. Когато Apple Watch бъде поставен на ръката, той ще изисква въвеждането на код, за да се отключи. Когато бъде свален от ръката, часовникът ще се заключва и няма да работи, докато кодът не бъде въведен отново. Така според Apple ще се осигури защита от крадци и злоупотреби с банковите данни на потребителя, защото все пак Apple Watch ще може да се използва за мобилни разплащания.

2. Apple Watch е водоустойчив, казва анализаторът Дейвид Поуг. С него няма да може да се плува, но пък няма да има проблем да се носи в дъжда, да се мият ръцете, без да се сваля или дори да се готви.

3. Часовникът може да дава сигнали до потребителя чрез вибрации. Различните сила и продължителност на вибрациите могат да означават различни събития, като какво да означава всеки сигнал се определя предварително от потребителя.

4. В Apple Watch има интегриран микрофон и говорител и устройството може да се използва за провеждане на гласови разговори. То няма да разполага с 3G модул, така че просто ще приема прехвърлени обаждания от iPhone.

5. Ако потребителят не може да намери къде е оставил телефона си, ще може да подаде команда до него от Apple Watch, за да провокира звуков сигнал.

6. Ще има възможност за "изпращане" на приложения от iPhone до Apple Watch, включително и тяхното пренареждане по екрана.

7. В момента часовникът издържа около един работен ден с едно зареждане и трябва да се презарежда всяка вечер. Компанията ще се опита да увеличи изръжливостта на батерията преди да пусне Apple Watch на пазара.

8. Макар и компанията да обяви базовата цена на устройството, тя предвижда да има още няколко различни модела, но за тях не е определила цените.

9. Apple все още обмисля и какви точно функции да добави към часовника. Някои от тях, като сигнал, ако часовникът се отдалечава от телефона или обратното, са под въпрос.

10. Все още се търсят партньорства с още компании, които да дават допълнителни възможности на часовника в своите офиси, ресторанти, хотели. Веригата хотели Starwood например ще изпраща код до Apple Watch, с което часовникът ще се превръща в ключа за наетата стая.

Източник: dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини