От х:

Днес в x:

Киев и бунтовниците са си разменили пленници

Украинският президент Петро Порошенко съобщи за освобождаването от плен на още 36 украински военни. Информацията предаде ИТАР-ТАСС, цитирайки неговата страница във Facebook.

В резултат на преговори вчера бяха освободени от плен 21, а току-що - още 36 украински военни. Примирието ни дава възможност да освободим нашите момчета и да укрепим армията, да построим мощна отбранителна линия и да защитим нашите градове и села", пише държавният глава, информира БТА.

ИТАР-ТАСС уточнява, че не разполага с потвърждение на тази информация от страна на проруските опълченци.

Представител на опълчението в Украйна съобщи, че са освободени 37 опълченци и 37 украински военнослужещи. "Размяната се състоя в 4 часа сутринта в района на Константиновка", уточни представителят, цитиран от БГНЕС.

Освобождаването на пленниците и отвлечените лица е една от основните точки на примирието.

Не така стои положение с първата точка от договореността – прекратяването на огъня. Тази сутрин в град Донецк са се чули първите залпове на артилерийски оръдия. Те са били в северно предградие, където има подразделение на Националната гвардия. На практика сблъсъците продължават.

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ма
    Мамаев курган
    0 0
    15:04, 12 сеп 2014
    Порошенко казал, че ще си укрепи армията. Армиите винаги могат да се укрепят или отслабнат - президенти като Порошенко и Плевнелиев - те са вредни за държавите си и никога не могат да се укрепят!

Случаен виц

Последни новини