От х:

Днес в x:

Независимият кандидат Господин Тонев: Социалното пазарно стопанство е изходът за България

Каузата за налагане на социално пазарно стопанство е визитната картичка в предизборната кампания на единствения независим кандидат за народен представител от хасковски регион и един от тримата в страната - Господин Тонев.

Имам една единствена цел и тя е да споделя с хората, че има и друг вариант за развитие на България“, посочи Тонев. По думите му това е модел, който разчита на етичен обществен ред, създаващ възможност всеки един да води добър и достоен живот, а не както е в момента - малцина да са облагодетелстваните. „На принципа на тази концепция са се измъкнали от немотията и бедността няколко държави след Втората световна война, които са били в много по-незавидна ситуация от тази, в която е България в момента“, подчерта Тонев.

Независимият кандидат, който е в изборната листа под номер 26, смята, че българското общество е достатъчно подготвено и зряло, за да приеме спокойно концепцията, която лансира. Той изтъкна, че основното в нея е, че тя преразпределя блага и не допуска злоупотреба с власт и доминация на групите, които имат финансов, политически и икономически ресурс.

Друга от темите, по които работи Тонев, е образованието. Основното му послание, негово и на съмишлениците му от Инициативния комитет, издигнал кандидатурата му, в тази посока е да се даде самостоятелност на училището. То да работи според адекватно изработени изисквания, а не чиновникът в министерството и регионалния инспекторат да вземат решенията.

„За всички държави, които наподобяват нашата като структура, образованието е първична цел, защото най-важният ресурс са уменията, способностите и заложбите на младите хора“, даде пример Господин Тонев. Той сподели тревогата си от увеличаващата се у нас тенденция на "избуяваща неграмотност". Затова в българското образование трябва да бъдат наложени политики, който по -бързо да избавят страната от нея. „Неграмотността е зло, защото прави човека зависим, беден и пролетарий“, категоричен е Господин Тонев.

За слогана на предизборната си кампания - “Свобода или страх!“ Тонев обясни, че е избран неслучайно. Според него съвременният българин живее в общество, в което олигархичните групи работят за себе си, а голяма част от предходното и сегашното поколение се чувства непотребно. Затова според Тонев пътят за развитие на България е отвъд колективизма, но и отвъд крайния егоизъм. Според него големият проблем на българското общество в днешно време е, че не участва в собствения си живот активно.

Тонев подчерта, че не се притеснява от обвинения в прозападна пропаганда, тъй като прокламираният от него модел е близък до българската нагласа и това са копнежите на всеки човек - детето му да има добро образование и да успее, на хората от малкия град, където един необвързан с определени кръгове човек няма никакъв шанс за повече възможности. 

Според Тонев, крайно време е България да определи такъв елит, който може да се жертва за общността.

Ако се пребори за място в парламента Тонев е категоричен, че ще работи за създаването на Закон, който да обособи конкурентен ред. Чрез него ще се ограничи конкуренцията и ще се създаде възможност за отстраняване на монополни позиции.

Освен това в българската икономика трябва да се дава повече път на иновативните производства.

Платен материал.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини