От х:

Днес в x:

Продължава работата по втората част на хита с Том Круз “Топ Гън”

До лятото на 2012-та година дълго подготвяното продължение на култовата лента “Топ Гън” бе един от най-приоритетните проекти на студиото Парамаунт Пикчърс и продуцента Джери Брукхаймър. Подготвителната работа по лентата протичаше по план до момента в който бе оповестена новината за трагичната смърт на режисьора Тони Скот.

Скот разработваше “Топ Гън 2” в близко сътрудничество с Том Круз и през 2012-та година много наблюдатели отбелязаха, че кончината на английския режисьор със сигурност ще забави значително работния процес.

Малко по-рано днес от Парамаунт Пикчърс оповестиха (след двегодишна информационна суша), че е наскоро е бил нает нов сценарист и работата по дълго подготвяния проект е била подновена. Заедно с това от студиото потвърдиха за пореден път, че Том Круз със сигурност ще се завърне в ролята на пилота Пийт “Маверик” Мичъл.

По сценария на “Топ Гън 2” е започнал да работи младия сценарист Джъстин Маркс, чиито най-известни филмови проекти са “Уличен боец: Легендата за Чун Ли” и предстоящия “Книга за джунглата”.

Джери Брукхаймър отново ще надзирава направата на филма в ролята си на продуцент, а търсенето на нов режисьор се очаква да започне до няколко месеца. Все още не се разкриват подробни детайли за сюжета и новите персонажи, но според информация от самия Брукхаймър историята ще разказва за живота на съвременните пилоти на бойни самолети, които постепенно биват заменяни от компютърно контролирани дронове.

Брукхаймър: “Авиацията се е променила доста от 1986 година насам – вече не е толкова лесно за филмов екип да получи разрешение за снимки в която и да е от големите военновъздушни бази. Ще са наложи да направим някои драстични промени в подхода си към този филм.”

За момента Том Круз, Джери Брукхаймър и Джъстин Маркс са единствените, чиито имена се свързват с проекта.

Повече детайли за екипа и работата по “Топ Гън 2” се очаква да бъдат разкрити до края на тази година.



Източник: cinefish

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини