От х:

Днес в x:

ББЦ: Отваряме мините в Димитровградско

Една от главните задачи на „България без цензура“ в 43-тото НС е да бъде балансьор на мястото на ДПС, за да се промени статуквото в парламента.“ Това заявиха в Хасково кандидат-депутатите от местната листа.

Сред приоритетите на местно ниво са развитие на туризма, земеделието и възкръсване от пепелта на въгледобивната промишленост в региона.

Идеята за възстановяването на работата в мините от Маришкия басейн край Димитровград, лансира третият в регионалната листа - Юлиян
Семерджиев, който е юрисконсулт в ТЕЦ "Марица – 3". „ В годините на прехода мините бяха затворени. Бяха изтъкнати различни мотиви за това. Говореше се, че залежите били изчерпани, както и че ги имало, но въглищата били на голяма дълбочина и ваденето им било нерентабилно. Истината е, че в крайна сметка няма безспорни доказателства нито за едното, нито за другото твърдение.“, категоричен е Семерджиев.

Според разчетите на специалиста от ББЦ ако мините заработят отново, те ще дадат хляб на около 10 000 миньори от региона.

Безработицата и обезлюдяването са най-големият проблем в Хасковска
област, посочи в подкрепа на идеята на колегата си водачът на листата за 29 МИР Борислав Иглев. Той отбеляза, че като спортист и един от първите организатори на ММА-борби в България, негов личен приоритет е работата за въвеждането на спорта като задължителна дисциплина в училищата. “Спортът сега в училищата е проформа. А той учи на дисциплина, на това, да работиш в колектив, да уважаваш по-възрастния и изгражда усета за достойнство и чест у един човек“, категоричен е Иглев.
Друг от приоритетите му е издействането на повече охрана и сигурност за градовете, в които има бежански лагери. Кандидат-депутатите от "България без цензура" ще работят и за повече привилегии за майките. Председателят на формацията „Евромайки“ в Димитровград Боряна Борисова, който също е в кандидат-депутатската листа на ББЦ обобщи, че застават зад идеята децата до 7 годишна възраст да получават абсолютно безплатно образование и здравеопазване. Освен това майките, който имат средно образование, с три деца, да получават по-високо майчинство.

В сферата на идеите на ББЦ в хасковски регион за земеделието работи вторият в листата Николай Казаков.

Стабилизиране на българската армия. Това пък е приоритетът на генерал-лейтенантът от запаса Люцкан Люцканов. „ В състоянието си в момента армията ни е докарана до нищо! Истината е, че в този си състав българската армия не може да защити националните интереси ако това се наложи. Нашите професионални войници метат плаца и дават наряди, това е!“ , обоснова недоволството си генералът.

Платен репортаж.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини