От х:

Днес в x:

В СОУ "Л.Каравелов" зоват да не се купуват букети, а да се помогне на наводнените

Инициатива за подпомагане на пострадалите от наводненията стартира СОУ "Любен Каравелов"

Инициатива за подпомагане на пострадалите от наводненията в Община Димитровград одобри на педагогически съвет СОУ „Любен Каравелов”  в Димитровград.

Идеята на учителския колектив е за 15 септември средствата, които родителите отделят за традиционните букети с цветя, да бъдат дарени за семействата, които бяха засегнати от наводнения през почивните дни. Такива има, освен в Странско и в кварталите Мариино, Вулкан, Черноконево и Изток, а също и в Меричлери.

За целта в училището ще има специални дарителски кутии, където желаещите могат да подкрепя каузата. Немалко са и учениците от засегнатите димитровградски квартали, които учат в СОУ-то.

Надеждата на преподавателите е, че на призива им за помощ за пострадалите ни съграждани ще откликнат не само родители. В дарителската акция могат да се включат и всички граждани, казаха от училището.

Справка показва, че родителите отделят между 5 и 15 лв. за букет за първия учебен ден.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    No
    Nolimmit
    2 -12
    15:02, 9 сеп 2014
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 2
    Ст
    Стоян
    16 -2
    15:36, 9 сеп 2014
    Не съм съгласен. Без буквар и раница - не може! Без закуска също! Но родителите дават излишни пари за скъпи и натруфени букети - това е излишен разход! Преподавателите рядко отнасят в къщите си всички цветя и саксии. Според мен е излишен и натруфения тоалет и прическа за първолаците, но това си е избор на семейството
  • 3
    Ма
    Марина_1410344044
    2 -1
    13:14, 10 сеп 2014
    Аз смятам,че инициативата е много добра.Напълно подкрепям тази кауза!На драго сърце ще се включа и аз!!!Нека не бъдем хора само по избори!
Последни новини