От х:

Днес в x:

Григор Димитров става почетен гражданин в индивидуална церемония

Предс. на ОбС на Хасково Иван Иванов връчи почетния плакет на проф.д-р Караханян

Григор Димитров ще бъде удостоен със званието „почетен гражданин на Хасково“ на отделна церемония. Това ще се случи в идните месеци, когато младият хасковлия от топ 10 на световния тенис, се прибере в родния град. Димитров, който стана и най-младият хасковлия с почетното звание по настояване на целия град и с решение на местния Общински съвет от януари тази година, е поискал изрично да получи лично отличието си. Затова и на тържествената церемония в театъра днес плакетът и почетната грамота бяха само показани, а след това прибрани.

Церемонията проведе председателят на Общинския съвет на Хасково Иван Иванов.

На нея хасковлии аплодираха проф. д-р Ексапет Караханян. Професорът по педиатрия и детска ендокринология е родена през 1932 година в Хасково. Завършва медицина в Пловдив и отново се връща като практикуващ лекар в родния си град. Проф. д-р Караханян има зад гърба си 190 научни публикации и е съавтор на много учебници по детски болести. Почетната хасковлийка е и първата жена, носител на званието „Лекар на годината“, което получава през 2004 година. Да се раждат деца - талантиви и здрави“, написа в почетната книга проф. Караханян. Тя беше поздравена и от църковното настоятелство на арменската църква в Хасково.

Посмъртно с почетното звание бе удостоен и съавторът на монумента на Богородица Петьо Александров. Плакета получиха съпругата, сина, снахата и двете внучки на именития скулптор.

На тържествената церемония присъстваха кметове и представители на побратимените на Хасково градове от Испания, Франция, Русия, както и гости от Белгия, Словения и Гърция.

Церемонията бе открита от дамите от трио „Сопрано“.

Крайно време е да загърбим яростта си, да тръгнем с доброто напред и всички заедно. С ярост, с мъст и с лошо нищо не става“, обърна се в словото си към присъстващите на церемонията хасковлии кметът Георги Иванов. „Искам да ви дам малка частица надежда от себе си, че ще има и по-хубаво оттук нататък, поне докато аз съм кмет на града“, допълни Иванов.

Поздравявам ви с този горд ден! Казвам това, защото всичко днес ни дава повод да се гордеем!“, поздрави почетните граждани, местната управа и хасковлии новият областен управител Добри Беливанов.

М. Манолова

 

 

 

 

Поздрави за педиатъра и от арменската общност в Хасково
Цялото семейство на Петьо Александров се качи на сцената на театъра, за да получи посмъртната му почетна титла

Трио "Сопрано"
Проф. Караханян
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Да загърбим мъстта и зависта казва кмета ама как да стане това като гледам в какво иминие живее какви коли е напазарувал и що нещо е завлякал че и сина си никакавеца си депутат ша прави ание карами трошки и трабанти чудим се как да свържем двата края Ще бъде по хубаво от тук нататък докато аз съм кмет -ето че хвърля ръкавицата за следващ мандат Бреях хитреца му с хитрец А бай ни добри казва гордейте с този ден За какво да се гордеем бе бай добри - че няма работа няма ги заводите фабриките че всичко рухна и изчезначе навсякъде просяци и клошари и най вече светлина в тунела изобщо не се вижда и след 50 години
Последни новини