От х:

Днес в x:

150 души са блокирани в района на къмпинг "Градина"

Къмпинг "Градина" е изцяло под вода, въпреки че през изминалата нощ не е имало валежи. Има и 150 души в района, които няма как да се евакуират. Това заяви пред Дарик Добрин Петков, който организира желаещи да помогнат на пострадали хора и обикновено е на най-горещите точки в страната - там, където хората са в безизходица заради наводненията.

По думите му причината за наводнението в този район е изпускането на язовир Равадиново, като на места водата достига метър.
„Ние извозваме хората от „Градина” с високопроходима техника, защото те няма как да се евакуират от там", обясни Петков.

„От страна на държавните институции тук няма никой, хората са изоставени, а от 112 им казват, че не могат нищо да направят. Ние сега евакуираме къмпингуващите, покъщнината", допълни Добрин Петков.

По думите му за организиране на спасителни операции социалните мрежи са прекрасно място.

„За секунди се реагира, за секунди се организирахме. Ето, вчера през нощта сме имали отворен пункт до 02:00 ч. през нощта, за да се събират помощи за Берковица. Събран е цял бус и чакаме момента да го изпратим натам - дрехи, посуда, храни", каза още Петков.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини