От х:

Днес в x:

16 ученици получиха сертификат за лектори по доболнична помощ

16 ученици от двегте първомайски гимназии преминаха обучение по първа долекарска помощ. Всички те са членове на Българския младежки червен кръст и след курса получиха сертификати, които им позволяват те самите да изнасят лекции по темата пред свои съученици и да създадат помощен отряд.

Обучението се проведе в края на август и беше организирано от Община Първомай, а лектори бяха Мария Нешева от Младежки авариен екип /МАЕ/ - Пловдив и Росица Гайдева -предишен координатор на клуба в Първомай. Целта на обучението, освен усвояването на първа долекарската помощ, беше и сплотяването на екипа. Младежите и девойките се включиха в ролеви игри, провокиращи тяхното бързо и логическо мислене и работа им в екип – разказа госпожица Гайдева - Задачите , които предстоят пред тях са да предадат наученото чрез  изнасяне на лекции по Първа долекарска помощ в училищата и на един малко по късен етап отново за заработи помощният отряд към МАЕ – Пловдив. Много е вероятно още през октомври доброволците да направят демонстрация пред обществеността. За приятната атмосфера по време на обучението допринесоха отличните условия на базата в хижа „Сини връх“. Благодарим за оказаната подкрепа и на Община Пъромай и БМЧК- Пловдив .

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Za
    ZABOBOL
    9 0
    10:14, 3 сеп 2014
    Pozdravqvam tezi mladi hora za humannata im deinost,a i za tqhnata splotenost.Eh, da mojeha da mi izlekuvat i zabobola i to bezbolezneno,neshto koeto si mislq,che tqhnoto pokolenie shte postigne.Dano!
Последни новини