От х:

Днес в x:

Чистка в МВР - Цветанов се завръща

За по-малко от две седмици петима от ключовите ръководители в Министерството на вътрешните работи /МВР/ са сменени, предаде репортер на БГНЕС.

Нови директори вече имат следните дирекции - Инспекторатът, Вътрешна сигурност, финансии, Стопанска дирекция и ДКИАД, уточнява репортерът на БГНЕС. Начело на Испектората е Николай Гешев, лично протеже на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов. Същото се отнася и за новия директор на финансовата дирекция Йордан Пеев. Иван Миланов е новият директор на Вътрешна сигурност, а на Стопанската дирекция е Георги Стоянов. В близките дни се очаква и смяната на директора на Човешки ресурси.

От вътрешното министерство съобщиха, че в момента неофициалният кадровик е Неделчо Стойчев, бившият директор на Института по психология. Той днес присъства на пресконференцията на вътрешния министър Йордан Бакалов. На въпрос на репортер какво прави в министерството, той отговори кратко: Помагам на министъра.

Стойчев на практика изпълнява ролята на "шеф на кабинета без да е назначен на тази длъжност", съобщават още от МВР. От там уточняват, че Стойчев всеки ден е пред или вътре в кабинета на служебния министър.

БГНЕС припомня, че Неделчо Стойчев бе отстранен миналото лято поради съмнения за предаване на информация. Тогава той бе изпратен в резерва.

Неделчо Стойчев се смята за изключително близък до Цветан Цветанов, Станимир Флоров и Валентин Цоновски.

Източник: БГНЕС

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ба
    бай Ганю
    16 -5
    16:46, 2 сеп 2014
    Да ни е честито,идват новите серии на МВР пикчърс
  • 2
    Бк
    БКП
    6 0
    21:13, 2 дек 2014
    Днес едни, утре други, всеки ден едни и същи.
Последни новини