От х:

Днес в x:

EVN поиска 18% по-скъп ток от октомври

Електроразпределителното дружеството ЕVN е поискало от ДКЕВР повишение на цената на тока за своите клиенти от 1 октомври 2014 година със 17.9%.

От това увеличение 7.2 на сто ще отидат директно в Националната електрическа компания, а за дружествата на ЕVN ще останат 10.7 на сто, съобщи БТА.

Според ръководството на компанията увеличението се налага, за да може да бъде осигурена по-добра услуга на клиентите.

С предложенията на ЕVN за промени в цените се коригират грешки на последното ценово решение на ДКЕВР, заявиха още от дружеството.

Предишното правителство наложи на ДКЕВР на два пъти да понижи цената на тока. Тогава експерти алармираха, че това ще доведе до нестабилност в системата. През юли цената на електроенергията бе повишена средно с 3%.

Преди дни служебният енергиен министър Васил Щонов заяви, че за да се балансира системата в енергетиката, токът трябва да поскъпне с над 50%. Той обаче смята, че товатрябва да стане плавно, с темпове поносими за хората.

Преди седмица правителството поиска оставката на трима от членовете на ДКЕВР, включително и на шефа - Боян Боев. Кабинетът обвини ДКЕВР, че е действал погрешно и е допуснал натиск с понижението на цената на тока. Боев и Лилия Младенова подадоха оставка, а третият член - Еленко Божков отказа да се оттегли от поста.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    D_
    d_consult
    2 0
    12:27, 2 сеп 2014
    И срам нямат ...кожата ни съблечете...
  • 2
    Ch
    Chaprasboy
    0 0
    14:18, 2 сеп 2014
    На главите ни се качете, душите ни вземете! Яжте и дерзайте .... факаняци!
Последни новини