От х:

Днес в x:

Безпризорна конница налази Хасково

Хасково посреща влизащите с уникална гледка

Сякаш конната армия на Будьони, но без конниците, е налазила Хасково през последните дни, протестират хасковлии, стреснати от невиждано конско нашествие. Десетки коне, от охранени до дръгливи кранти, кръстосват надлъж и нашир улици и градинки на Хасково. Няма яснота нито от къде идват, нито къде отиват, но пък са големи, някои огромни, и представляват опасност дори за здрав и прав мъж, камо ли за дете. А част от конете се мотаят точно около детски градини и училища. Това става ясно от серията снимки, получени на редакционната ни поща в рамките на последната седмица. Част от тях не са изненадващи, поне що се отнася до локализацията. Група коне с различен цвят и възраст се шляеха в градинките между така наречените полицейски блокове в Орфей, в близост до комплекс Веспрем – и двете му детски площадки, детски кът и съседно ОУ.


„До кога ще цари тази безнаказаност и цигания в нашия град. Ние си плащаме данъците и гледаме да сме изрядни, защото просто искаме да живеем нормално, в нормални условия.
Докога? Докато някое дете не пострада, защото тези коне са огромни.“ реди възмутено орфейката (навярно) Станимира Христова в сигнала си до Haskovo.net.

Станимира вероятно е нова в квартала, защото това е честа гледка от години, но без каквито и да е предприети мерки да не се повтаря.

Но ако конете в Орфей са нещо обичайно, то табунът, тръгнал да излиза от Хасково към Димитровград, е направо стресиращ. Поне 4 големи и видимо охранени животни, спокойно чаткат с копита по международния път. Кавалкадата се чувства свободна да преминава по всяко време от едната лента в другата, демократично предоставяйки възможността за ПТП, както на излизащите, така и на влизащите в Хасково. Предвид размерите на животните, сблъсъкът им с кола със сигурност е катастрофа не само за тях, а и за самите автомобили. Очевидно читателят ни Коко Костадинов е бил от влизащите в града, защото е придружил писмото си с ироничното, но пък красноречиво обяснение - „вход за Хасково“. В очите на гостите на града може и да сме като цигански катун.

Последният случай е от тази сутрин, а арената е стадион Хасково.
Кобила и 1-годишно жребче свободно си пасяха в района на паркингите и по алеята на стадиона – любимо място за джогинг и разходка на домашни любимци. Докато закусваха, животните настъпиха и към детска площадка на близката ул. Веслец. Наложи се да бъдат сплашвани от две 11-12 годишни момчета, загрижили се за няколкото невръстни мъника на люлките. Незлобливите животни наистина си тръгнаха, но точно по средата на известната със скоростните си гонки улица Панорама. Наистина днес не се чу за инцидент, но предвид вихрещите се там джигити, наличието и на коне го прави да виси на косъм.

Г. Христов

...и във вътрешността-коне си пасат до детска градина, училище и детски площадки в Орфей
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (15)

  • 1
    Ка
    какъв е този град?
    18 0
    18:19, 1 сеп 2014
    къде е общината ? корз ?
  • 2
    Bg
    BG
    22 0
    20:32, 1 сеп 2014
    да *** и тъпата община тез коне вече два месеца кръстосват Хасково и няма кой да глоби идиота който всяка вечер си ги прибира след като ги пуща всяка сутрин..
  • 3
    Ар
    Арн
    13 -2
    20:58, 1 сеп 2014
    Хамериканците се избиват за мустанги, а ние ревем че ги имаме в повече. хехе
  • 4
    Ха
    ХАМАНЛИЕЦ
    6 -2
    21:18, 1 сеп 2014
    Не казвам нищо за кмета и управлението, но да ни е честито ефоматочето
  • 5
    Ха
    ХАМАНЛИЕЦ
    4 -2
    21:19, 1 сеп 2014
    Не казвам нищо за кмета и управлението, но да ни е честито рефоматочето
  • 6
    32
    321
    16 -1
    08:31, 2 сеп 2014
    да ги натоварят в един камион и да ги заключат в зоологическата градина-празни клетки бол... после който си иска коня да плати за престоя на животното, който не си го потърси в 10 дневен срок-продажба, ако няма желаещи за продажба, лъва винаги е гладен... ето ви идея за конете сега се търсят изпълнители
  • 7
    На
    наблюдател
    9 0
    09:08, 2 сеп 2014
    Конете на снимката са същите като от предишната статия и са собственост на Николай краваря. Отглежда ги до централните гробища заедно с около 30 крави. Всеки ден са пуснати свободно да пасат.
  • 8
    Iv
    iv_1409640839
    7 -2
    09:53, 2 сеп 2014
    Срамота е, след толкова сигнали, тази напаст да продължава да обикаля площадките, на които играят нашите деца! Не ни стигат глутниците бездомни кучета... Но иначе ще си имаме паметник на завистта! Нека ни завиждат другите градове за екзотиката, в която живуркаме...
  • 9
    Го
    голям началник
    11 -2
    10:04, 2 сеп 2014
    н-ка на общинска полиция борис христов да влезе във ролята си и да създаде ред в хасково и пътищата
  • 10
    Ме
    МЕСОКОМБ...
    3 0
    11:32, 2 сеп 2014
    Ша ги опрайм,как ги искате на саламче,на кремвирши или филе елена?
  • 11
    Ка
    Капитан Клос
    6 0
    11:34, 2 сеп 2014
    Какво има за чудене. И конете са тръгнали да се запишат в някоя листа за депутати. Я в ГЕРБ я при Реформаторите , но като се замисли човек по-добре те да станат депутати , че поне ще са полезни.
  • 12
    50
    502289
    2 0
    13:33, 2 сеп 2014
    Всички са заети с предизборната кампания и правене на сметки, та затова нема кой да ги озапти..
    И не търкайте писаното.... Оти ако никой не ви пише ,ко шъ прайте.....
  • 13
    Ту
    турунджу
    1 -1
    14:21, 2 сеп 2014
    "Каунь" няма ли да излиза тази година?
  • 14
    Ха
    Хан Крум Страшни
    1 0
    17:11, 2 сеп 2014
    Да не говорим за кучетата, който напоследък май се удесеториха в Хасково, то няма улица дето да не срещнеш тази напаст. Питам аз, защо плащаме данъци, плащаме за регистрация на домашни любимци, не смеем да ги разхождаме из паркове и градини заради солените глоби, а бездомни кучета и ц***** щъкат навсякъде, те по ли са чисти от домашните, или са с привилегии....? Къде ни е градоначалника, къде е общината, нали има отдел за кучешката, конската, че и циганската напаст, кога ще заработят най накрая ?
  • 15
    77
    777
    1 0
    16:41, 6 сеп 2014
    samo ky4eta za vas kakvo vi pre4at konete be boklyci ednovreme vsi4ko sas tiax sa e var6elo asega vi pre4at golemi evropeici stanaxte evropa kato padne tykapak vav balgaria sa nasirame dano da doide pak tva vreme staroto i petrola da stane 50lv.k
    nevijdate li 4e livotnite sa na iz4ezvane po4naxa kone i magareta da koliat amai te 6i svar6at samo ky4eta za vas ky4e4ta 6i edete
Последни новини