От х:

Днес в x:

Областните в кампания -аут от кабинетите

снимка:пресслужба МС

Министър-председателят Георги Близнашки призова областните управители, които смятат да се включат активно в предизборната кампания на която и да е от политическите сили, да предприемат стъпки за освобождаване на заеманите от тях постове. „При други обстоятелства може да е допустимо излизането в отпуск, но в сегашната ситуация обществото няма да приеме такъв подход, не трябва да даваме никакъв повод за нажежаване на политическите страсти допълнително”, е мнението на премиера Георги Близнашки, цитиран от правителствената пресслужба.

Нотата за напускане премиерът подаде на работна среща с областните управители за уточняване на последните щрихи преди началото на предизборната кампания.

Сред губернаторите, които влизат в предизборна битка, е и областният управител на Хасково Кадир Исов. Той е четвърти в местната листа на ДПС.

Исов засега не е коментирал дали ще сдаде поста заради изборите и дали въобще ще приеме присърце премиерския апел, но имаме увeрeние от него, че в удобен момент до края на деня ще се свърже с редакцията, за да изясни намеренията си.

Освен областните управители, на с срещата с министър-председателя взеха участие и членовете на Централната избирателна комисия.

Областните управители отчетоха, че са съставени всички районни избирателни комисии, създадени са условия за тяхната нормална работа, поддържа се добра координация между областните администрации, РИК-овете, общините и правоохранителните органи, съобщават от правителствената пресслужба.

Областните управители посочиха, че като цяло необходимата копирна техника е налична и в изправност.

Министър-председателят призова от своя страна губернаторите да не проявяват никакви пристрастия в своята работа. „Срещайте се с всички политически сили, всички трябва да имат равни изходни позиции. Задачата ни е да постигнем онзи краен легитимен резултат, който ще бъде приет от обществото”, посочи  Близнашки.

Министър-председателят обърна внимание на областните управители и на противодействието на купуването на гласове. „Не трябва да се правят никакви компромиси. Огнищата на местно ниво са известни, контингентът – също. Установете добро сътрудничество с правоохранителните органи, за да се пресече това явление в зародиш”, препоръча той.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

  • 1
    Х
    х
    34 -6
    15:43, 1 сеп 2014
    Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
    • Бъ
      Българин
      19 -5
      19:55, 1 сеп 2014
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • 2
    Мр
    Мразя исовчето
    29 -5
    16:09, 1 сеп 2014
    Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • 3
    Vi
    vi4o
    18 -2
    18:29, 1 сеп 2014
    Сега като падне от високо много ще заболи.Много ще ми е интересен как ще се сурне по нанадолнището. Много ще го заболят зъбките.....
  • 4
    Фъ
    фък
    10 -1
    20:24, 1 сеп 2014
    Пуснал си е отпуската в 5 без 10
  • 5
    Ла
    лакочистител
    13 -1
    22:40, 1 сеп 2014
    Може би чисти пасища в Харманлийско ,който сам даде на себе си чрез поставени лица и общината разбира се
Последни новини