От х:

Днес в x:

Банда ало-измамници от русенско дерат баби в Хасковско

Двама ало-измамници от русенския град Витово вършеели в Хасковско, като бомбили жертвите си по познатата схема за пострадал роднина, който се нуждае от лечение. По младият от тандема имал 3 криминални регистрации и 5 съдебни дела за извършване на измами. Засега не се съобщава колко от тях са извършени на наша територия. Последният им удар пък е бил насочен към баба от ивайловградското село Свирачи. Вечерта на 29.08 на 72-годишната жена била сервирана история, че неин близък счупил тежко крака в инцидент и се налагало спешна операция, за която трябват пари. Била уредена среща същата вечер, на която бабата трябвало да се отчете на санитаря с наличните си пари. Жената обаче се усетила и сигнализирала в полицията. Незабавно била сформирана оперативна група от РУП-Ивайловград, която направила засада пред дома на старицата. В 20.30 часа пред жилището спрял лек автомобил Опел Астра. От него слезнал 30-годишен който отишъл да вземе парите, докато в колата го чакал негов 26-годишен съучастник. И двамата са спипани на местопрестъплението.

Задържаните са Атанас Х. И Илия Д. обилно познати на органите на реда с предишни свои измами. Макар да били от русенско се вихрели в нашия регион. Двамата са задържани за 24-часа в полицейското управление по образуваното досъдебно производство. По непотвърдена информация им е била наложена и 72-часова прокурорска мярка задържане под стража.

Хасковско е любим регион за ало измамниците, включително и от други краища на старната. По сигнал на криминалистите в Кърджали през април миналата година на центъра на Хасково зрелищно бе арестуван учител в местна гимназия, за който се подозираше че е част от престъпна група.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ст
    Станков
    9 0
    15:36, 1 сеп 2014
    Защо не сте писали, дали има съдебна присъда за този "учител в местна гимназия" ? Толкова много телефонни измамници тормозят нашите хора, а няма никакво наказание за тях.
  • 2
    Ат
    Атанас
    4 0
    16:18, 1 сеп 2014
    Да бе,наистина какво стана с Ванката Славов от Механото или депутата за "един" ден Емил Георгиев успя да потули работата.
Последни новини