От х:

Днес в x:

Читателка предлага платено паркиране в пазарните дни на "Раковски" 5-7

Проблем с паркирането в пазарни дни имат и на ул."Ем.Станев"

Местата за паркиране зад блокове №5 и №7 на бул."Раковски" да станат платени в пазарните дни за посетителите на тържището в Димитровград. Това предлага нашата читателка Кристина Маринова. Ето част от писмото:

"В последно време доста от паркингите около Неделен пазар станаха платени, особено около жилищните сгради! Не мога да разбера нашия паркинг докога ще бъде безплатен за хората, които посещават пазара?

Става въпрос за уличката между ОДЗ"Райна Княгиня" и блокове 5 и 7 на бул."Г.С.Раковски".То дори не е паркинг, а една малка уличка.

Но живущите в тези два блока сме принудени или да не излизаме с колите си, или ако се наложи да излезнем сме с ясното съзнание, че повече до блока си няма да можем да спрем поне до 14-15ч.", пише Маринова.

Тя се надява на съдействие от страната на Общината и местната власт за намиране на ефективно решение на проблема.

На юлското си заседание Общински съвет -Димитровград дискутира ограничаване на паркирането на приходящи коли на ул. „Софроний Врачански” блок 1 и 3. Живеещите там се оплакваха от невъзможност да гарират колите си в пазарни дни.

Припомняме, че със свои промени в Наредба № 9 от 2010 до 2014 година Общинският съвет е ограничил паркирането на приходящи автомобили на посетители на тържището в пазарните дни на следните места:

- Западната пътна лента на бул. „Ст. Стамболов” от кръстовището с ул. „З. Зограф” до кръговото движение на „Спортна зала” и източната пътна лента на бул. „Ст. Стамболов” от кръстовището с ул. „Ивайло” до кръговото движение на „Спортна зала.

- бул. “Ст. Стамболов” № 9, № 11, № 4, № 6, №3, № 5 и №8, ул. „Ивайло” бл. № 2, № 2А, № 4 и № 6, ул. „Петър Берон” № 1, №3 и №5, ул. „Емилиян Станев” бл. № 2, № 4, № 6 и № 8, ул. „Клемент Готвалд” и паркингите зад сгради с № 1 и № 3 на бул. „Димитър Благоев”, с изключение на живущите, собствениците и ползвателите на офиси       

 - ул. „Девети май” с изключение на живущите в бл. № 2, 3, 4 и 5 на ул. „Девети май”, бл. № 3 на бул. „Г. С. Раковски”, бл. № 10 на бул. „Ст. Стамболов” и бл. № 31 и 32 на ул. „Захари Зограф”.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Си
    Сиско Сисков
    2 -1
    13:57, 1 сеп 2014
    Има една порутена сграда точно зад военния блок която според мен е много опасна.Много хора си паркират колите вътре в нея.От нея весят изпочупени стъкла и докато не стане някоя беля никой нищо няма да предприеме.Тази сграда трябва да се събори.
  • 2
    Ss
    SS_1409573373
    3 -3
    15:09, 1 сеп 2014
    Тогава всички пазарджий ще се пръснат из целия град да паркират - ето това ще стане.И какво - ще сложат бариери и ще искат лични карти ли ? Пазара просто трябва да се махне от сегашното си място.Има достатъчно място в околностите на града където може да бъде преместен.
Последни новини