От х:

Днес в x:

Пиян блъсна бременна до Автогарата, пияна рани 3-годишния си син

Пияни потрошиха колите си през уикенда


В сцена на пиянска вакханалия се превърнаха хасковските пътища през уикенда. 7 посмяха да се качат на колите си въпреки солидните почерпки с алкохол преди това, трима предизвикаха катастрофи, след които в болницата се оказаха бременна жена и тригодишно момченце.

26-годишен хасковлия заби своето рено "Клио" в насрещно движещ се опел на кръстовището до автогарата в 2 часа сутринта вчера. Клио-то се движело на зиг-заг по бул. "Стефан Стамболов", безконтролно пресичайки двойната непрекъсната линия. Кулминацията била на кръстовището със "Съединение", когато френската кола се озовала в насрещното. Последвал челен удар пресичащия в обратна посока опел с кърджалийска регистрация. От удара е пострадала пътуващата в опела 31-годишна бременна от кърджалийското село Бащино и 7-годишно дете. Момченцето било с комоцио, а родилката с охлузвания по тялото. След преглед в МБАЛ-Хасково се установило че няма опасност за нея и плода. След преглед с дрегер пък се установило, че водачът на хасковското Рено бил почерпен до 1.08 промила алкохол в кръвта. От неговата кола пострадала 28-годишна жена, която е с натъртвания по крайниците.

Върхът на безотговорността обаче било поведението на 28-годишна майка от Харманлийско. След като се усмъртила до 2.19 промила алкохол/поне половин литър концентрат/, около 18.30 часа в събота дамата яхнала своя Форд Ка и потеглила към село Георги Добрево без да се притеснява, че в колата е и тригодишния си син. В автомобила пътувал и 38-годишен мъж от Любимец, но явно и той не е бил на по-добър хал, за да предостави волана на пияната шофьорка. Неизбежното се случило малко след потеглянето. На ляв завой фордът навлязъл в насрещното и се забил в идващ Фолксваген "Голф" управляван от 41-годишен мъж от асеновградското село Боянци. По ирония на съдбата най-леко се отървала именно пияната-с леки травми по главата. Спътникът й бил с хематом на лявото око и разкъсвания по главата, а возещото се отзад тригодишно момченце е с охлузвания и контузия на главичката. За щастие няма опасност за живота му. Образувано е бързо производство. Пияната водачка е задържана за 24 часа.

Най-големия куриоз обаче бил в 16.30 часа вчера. Пиян 33-годишен хасковлия откраднал автомобил, но по време на шофирането успял да изпадне от колата ! Автомобилът пък катастрофирал. След сигнал до 112 полицията открила катастрофиралата кола пред къща в село Смирненци с липсващи врати, предни калници и обезопасителни колани с поставен контактен ключ на таблото. Познатият на органите на реда хасковлия пътувал от Смирненци за харманлийското Върбово, когато му се случил инцидента. Причината за него бе разкрита от дрегера-крадецът джиткал с 1.89 промила алкохол в кръвта.

Най-весел от арестуваните през уикенда водачи бил гост в региона - 38-годишен старозагорец който карал в Димитровград с 2.38 промила. Заралията обаче поне не е предизвикал катастрофа.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

  • 1
    Щи
    Щирлиц
    36 0
    13:23, 1 сеп 2014
    А, бе нали има затвор за пияни водачи!
    • Ро
      Ро
      21 0
      14:13, 1 сеп 2014
      Не в България такова нещо няма...
  • 2
    F1
    F1
    7 0
    16:09, 1 сеп 2014
    Ebasi filma......
  • 3
    Вс
    Всевишния Кенанец
    22 0
    16:15, 1 сеп 2014
    да те е страх да тръгнеш с колата си някъде, отвсякъде дебнат пияници с книжки или без тях, но задължително с патрончето в "жабката"
  • 4
    Уж
    ужас...
    14 0
    22:24, 1 сеп 2014
    Обичам си родината, НО тая държава е толкова скапана, че и господ да слезне няма да оправи нещата...
  • 5
    Уж
    ужас...
    2 0
    22:35, 1 сеп 2014
    За мен решението е този 26-годишен посерич да бъде осъден на 20 години затвор и другите като него пък да видим дали това ще продължава + конфискуване на МПС и книжка
  • 6
    Nq
    nqkoi si tam
    1 -1
    22:47, 1 сеп 2014
    Относно катастрофата до с. Георги Добрево, дамата не е виновна за катастрофата, а онзи "41-годишен шофьор" който има роднинска връзка с кмета на селото. Защо не са пуснали дрегер и на него за да се разбере, че и неговото дереже не е никак розово. Но нали все нашите хора трябва да се измъкват та е по-лесно да пуснеш своите връзки и да натопиш "пияната жена" !!!
Последни новини