От х:

Днес в x:

Екстрите на морето на половин цена от 1 септември

Морето и неговите екстри поевтиняват ударно през септември

Хасковлии дочакаха сезона на евтиното море, което официално започва от 1 септември. Поне според заявките на туроператорите цените на Черноморието падат наполовина. Промоциите важат основно за големите градове, но засягат също и предпочитани от хасковлии дестинации като Приморско, Китен и Созопол. На практика през септември там квартирите ще слязат на 10-12 лв. при това не за стаи в съборетини, а за добре обзаведени със собствен санитарен възел. В Китен например има предложения, според които семейно хотелче с басейн предлага нощувка със закуска на много поносимата цена от 15 лв. Иначе през сезона цените вървели на 25 лв. В цената влиза ползването на басейна, шезлонга и чадъра към него. Имате и безплатен чадър ако решите да ходите на плажа. Там обаче евентуален шезлонг все пак се заплаща отделно.

За 18 лв. малките хотелчета в Приморско пък предлагат и вечеря, плюс паркинг и ползване на фитнес.

Уловката в случая е храната. Тя почти повсеместно е на блок маса, което означава че закуската в претоплен и леко видоизменен вариант се предлага и за вечеря.
Препатилите пък знаят, че когато гостите са малко, домакините им предлагат храна от рода на салам от типа кучешка радост или евтин шпек, тъничък кашкавал, през който може да се чете вестник и уж млечни продукти, обилно гарнирани с растителни мазнини. Ол инклузивите пък са най-вече с наливен алкохол от световно неизвестни марки. Водка Ахелой например може и да е популярна в Бургаско, но почти не се пие/ и среща/ в други части на България. И все пак ол инклузив на 33 лв хваща окото. Такъв например се предлага в хотел от иначе скъпарския комплекс „Св. св. Константин и Елена”. Анонсът на туроператорите е, че намалението в сравнение със сезона /разбирай до края на август/ е цели 63 %. Въобще един малък летовнически рай. Стига да не ви спипа лошото време. Според синоптиците първата десетдневка на септември ще е посветена най-вече на таблата и картите вкъщи, заради очакваните превалявания и захладняване. После обаче градусите ще станат около и над 25 и поне на теория ще е чудесно за плаж.

Поевтиняването на нашето Черноморие е неизбежно на фона на гръцката конкуренция. След като в началото на сезона там въведоха таван на цените за предлаганите храни и напитки по заведенията и осигуриха безплатни шезлонги и чадъри, от септември нататък комшиите свалят всичко наполовина. Техния сезон продължава поне месец след българския, а запознатите твърдят, че може да се плажува спокойно и през октомври. Дали заради това или заради по-добрия пазарен нюх на съседите, но българите все по-масово избират Бяло пред Черно море, не че е по-хубаво.

Над 1 млн. българи минават годишно българо-гръцката граница, а през августовските уикенди около 25 000 души пътуват на юг, сочат данните на Института за анализи в туризма.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (8)

  • 1
    Ев
    Евертъна
    8 -6
    23:02, 31 авг 2014
    Такава хубава Жена и няма кой да е Обязди
    • Ма
      МАНГО
      3 -4
      09:02, 1 сеп 2014
      И то на половин цена! :-)
    • Ев
      евертънчето
      7 -4
      10:32, 1 сеп 2014
      Защо си мислиш,че няма?
      Според теб, кой е правил снимката?
      Пък ако наистина няма , бегай на морето.Ти си ЕЗДАЧА :)
      Няма друг като теб.
  • 2
    Ar
    arsenal-a
    13 -2
    00:05, 1 сеп 2014
    мятай тухли на строежа, орахати се и си лягай, че утре пак това те чака!!!!
    • Ев
      Евертъна
      0 -4
      14:32, 1 сеп 2014
      Аратлик, мисля си, че поста ти е насочен към мен!... Виж коментара
  • 3
    Ан
    антимишок
    7 -3
    09:39, 1 сеп 2014
    значи за вас върхът на разкоша е собствен санитарен възел в квартирата и е много евтино 12-13 лева на човек през умрелия септемри?!тогава да ви „светна" малко:в популярният в хасково черноморец след лек пазарлък може да се уредиш с тройна стая с сан.възел,хладилник,телевизор с кабелна,тераса,безжичен интернет за 30 лв.и то става дума за средата на ЮЛИ и такива оферти са много в градчето!!!
  • 4
    Ев
    Евертъна
    0 -3
    14:28, 1 сеп 2014
    Трети ден пия и днес не съм на работа от яд!
    Знаете ли, къде е болката ми, че отборите ми не вървят и полудявам.
    Хасково е закотвен на дъното, Левски София са трагедия, а Евертън продават мачове!
    Пия от мъка, това ми е проблема, други дертове нямам, но ме боли защото аз съм фен и живея с футбола!
    Наздраве
  • 5
    Ев
    Евертъна
    1 -2
    15:39, 1 сеп 2014
    Тук е момента да честитя класирането на Григор Димитров на осминафинал, на Ю Ес Оупън!
    Искам да изкажа благодарности към чудесните му родители и да им кажа, Григор е момче, който представя България по-целия свят!
    Аз съм го наблюдавал, как той тренира с баща си Митко и не беше лесно!
    Поклон пред вашето момче, а ако някой го мрази, аз просто ще му кажа ФАКОФ от Лондон, там където Гришо е печелил Уимбълдън за юноши, а сега е в Америка и там е печелил Ю Ес Оупън-а!
    Чиърс
    Гордея се, че съм хасковлия и БЪЛГАРИН благодарение на Гришо, Мъри и т.н.
    НАЗДРАВЕ
Последни новини