От х:

Днес в x:

Последни намигвания на лятото

За днес дрескода е минимален

Лятото ни се усмихва отново в края на август с идеално време за плаж. Поне според синоптиците това няма да продължи дълго и още през следващата седмица се очаква захладняване с дъждове, на моменти даже и с гръмотевици. За този уикенд обаче дрескода трябва да е оскъден, по бански, може и без.
Максималните температури ще са между 28 и 30 градуса, далеч от температурния рекорд от 1917-та година, когато е било 38°, и още по далеч от антирекорда от 7.3° през 1906-та година. Идеалното топло ще бъде придружено и със слаб вятър от изток, който в неделя ще се провени от североизток и ще носи необходимата доза охлаждане. Валежи не се очакват. Атмосферното налягане през деня слабо ще се понижи, но ще остане малко по-високо от средното за месеца.

От следващата седмица обаче живакът ще тръгне надолу. Максималните температури ще слязат от 25/понеделник и вторник/ на 21-22 градуса през остатъка от седмицата. Нещо повече, в сряда четвъртък и петък се очакват дъждове, а специално в сряда – и гръмотевична буря. Минималните температури ще паднат до 14-15°.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини