От х:

Днес в x:

Путин: Украинците се държат като нацистите при Ленинград (видео)


Руският президент Владимир Путин заяви в петък при среща с младежи, че действията на украинската армия в Източна Украйна му напомняли на обсадата на Ленинград по време на Втората световна война.

Украинските части от месеци насам се сражават с проруски сепаратисти, които превзеха градове в териториите в близост с границата с Русия и обявиха там "народни републики".

"Малки и големи градове са обкръжени от украинската армия, която директно бомбардира жилищни квартали с цел да унищожи инфраструктурата, да прекърши духа на онези, които се сражават срещу тях", каза той на хиляди последователи, събрали се на младежки лагер.

"Знаете ли, макар че е много тъжно, това ми напомня на събитията от Втората световна война, когато нацистките окупатори, войските на фашистка Германия, обсаждаха нашите градове като Ленинград. Вие сте от Санкт Петербург, нали? Така че те блокираха нашите градове като Ленинград, директно ги обстрелваха, убивайки жителите им."

Срещата на Путин и коментарите му бяха предавани на живо по руски държавен телевизионен канал. Това става в момент, когато генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен каза, че Русия извършва директни военни операции в Украйна, което е брутално нарушаване суверенитета и териториалния интегритет на Украйна, допълва "Ройтерс".

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини