От х:

Днес в x:

Продажбите на телевизори с ултрависока резолюция (UHD TV, 4K) скочили

През второто тримесечие на настоящата година на пазара са доставени повече телевизори с ултрависока резолюция (UHD TV, 4K), отколкото през цялата минала година, сочи анализ на NPD DisplaySearch.

В периода април-юни световните доставки на UHD TV достигат 2,1 млн. броя. За сравнение, през цялата 2013 година са продадени 1,6 млн. броя 4K телевизора.

Новите модели, обявени тази година, разкриват амбициите на ТВ производителите към 4K сегмента. Водещите доставчици вече гледат на UHD резолюцията като задължителна характеристика на телевизорите си от висок клас.

Наблюдава се също така промяна в разпределението на доставките на UHD TV по региони. През 2013 г. около 80% от доставките на подобни модели се падаха на Китай, заради евтината продукция на местните производители. През настоящата година обаче нови 4K телевизори се предлагат по-балансирано и в останалите страни по света, в резултат на което делът на Китай намаля до 60%.

Освен увеличен асортимент от телевизори с поддръжка на 4K резолюция се наблюдава и по-широко разнообразие от съдържание за UHD TV, предлагано от доставчиците на поточно видео. Анализаторите препоръчват още повече усилия в това направления, за да се повиши ценността на 4К телевизорите.

Източник: technews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини