От х:

Днес в x:

Кърджали домакин на Балканското по волейбол,идват 24 двойки

От 29 до 31 август Кърджали ще бъде домакин на втория турнир от сериите на Балканското първенство по плажен волейбол. Участие в основната схема, с двойна елиминация, ще вземат 12 мъжки и 12 женски двойки, съобщи Милко Багдасаров, председател на Комисията по плажен волейбол към БФВ. В града край Арда на пясъчния корт сили ще мерят двойки от Гърция, Македония, Румъния и Турция. България ще бъде представена от 8 отбора жени и мъже.

Поради дублиране на турнира с този на ЦЕВ в Сърбия, страната ни, тук, ще бъде представена при мъжете от Николай Колев – Димитър Калчев и Теодор Маринов – Валентин Димов. В спор за олимпийските квалификации в Бразилия през 2016 –та година за западната ни съседка заминават националите ни Кирчо Хаджиев – Делчо Раев и Тома Станков – Силвестър Павлов.

При жените на Балканското първенство безспорни фаворити се очертават българските национали Светла Ангелова – Ася Динова и Русена Сланчева – Ирена Мишонова.

 Ще припомним, че другите две дестинации определени за Балканската верига за мъже и жени през предстоящия сезон са Румъния и Сърбия. Първата надпревара се проведе в град Тимишоара, в дните от 15 до 17 август, а третият кръг ще бъде другата седмица в Белград.

 

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини