От х:

Днес в x:

Министри на Орешарски първи в листите на ДПС

Трима министри от кабинета "Орешарски" са водачи на листи с кандидат-депутати на ДПС. Днес лидерът на партията Лютви Местан обяви имената на избраните.
Бившият министър на младежта и спорта Мариана Георгиева, която е специалист по синтаксис, ще е водач на листата в 23 МИР София, а колегата й от финансовото министерство - Петър Чобанов - в Монтана и в 25 МИР София.

"Запознах се с Петър Чобанов след избирането му за министър на финансите в кабинета "Орешарски", той е един от ярките представители на гражданската квота в листите на ДПС. Очаквам в Разград да имаме три, вместо два мандата, но това може да се случи, а може и да не се случи. Същото е и в Шумен", призна Местан, който е първи в листите в Кърджали и в Хасково, предаде БГНЕС.

В последните месеци на 42-рото НС Чобанов и ДПС се сближиха покрай подкрепата на партията за несполучилата актуализация на бюджета.
На миналите избори през 2013 г. Чобанов беше избран за депутат от Пловдив-град от листата на БСП, където беше представител на т. нар. гражданска квота.

Бившият екоминистър, за когото се разбра, че в последния момент е разрешил на офшорна компания да строи нов лифт в парк "Пирин" - Станислав Анастасов, оглавява списъка с кандидат-депутати във Видин.

Скандалният Делян Пеевски също ще е водач на две листи - в Пазарджик и Стара Загора.

Бившият началник на отбраната ген. Симеон Симеонов е избран за номер 1 в 24 МИР София.

"Не приемам закани, че ако резултатът от вота не е удовлетворителен за някой, ще се върви към нови избори незабавно. Това е като дълбоко неуважение към вота на суверена и неспособност този вот да се прочете вярно. Какъвто и да е резултатът, партиите сме длъжни да намерим формулата за стабилно управление и ДПС ще даде своя принос. Нямаме право на "Избори до дупка", докато осигурим на някого самостоятелно мнозинство. Ще приемем резултата такъв, какъвто е", коментира Местан, цитиран от "Фокус".

Той добави, че разчитат на силна подкрепа от избирателите и няма никакво значение кое място ще им отреди тя. И увери, че с никого не се състезават самоцелно, както и с никого няма да се конфронтираме самоцелно.

По думите му страната е уморена от агресия и от самоцелна конфронтация.

„Агресията и конфронтацията не са решили нито един проблем, няма и да решат. Време е за успокоение, за национално съгласие по основните приоритети, за онова, което определихме като необходимост от плавен преход към политическа стабилност”, допълни Местан.

Останалите водачи на листи

В Благоевград водач на листата на ДПС ще е Алиосман Имамов, в Бургас - Хюсеин Хафъзов, във Варна - Йордан Цонев, а във Велико Търново - Камен Костадинов.

Първи в Габрово ще е Четин Казак, а в Добрич – Рушен Риза.

ДПС залага на Александър Методиев ( Бат` Сали) в Кюстендил, в Ловеч на Джейхан Ибрямов, в Перник ще е Нигяр Джафер, а в Плевен – Митхат Метин.
Водач на листата на ДПС в Пловдив-град ще е бившият областен управител Венцислав Каймаканов, а в Пловдив-област – Джевдет Чакъров.

Ахмед Ахмедов е избран за първи номер в Разград, в Русе - Ферихан Ахмедова, в Силистра – Рамадан Аталай, в Сливен – Янко Янков, а в Смолян – Мустафа Карадайъ.
Тунчер Кърджалиев ще води листата на ДПС в Търговище, Айдоан Али – в Шумен, а Илия Илиев (ДРОМ) – Ямбол.

В Перник листата трябваше да оглави флейтистът Кристиян Коев, който се прочу като едно от лицата на февруарските протести през 2013 г. В последния момент обаче е отказал, защото не могъл да отложи многобройните си ангажименти като музикант в чужбина за година напред, обяви самият той в предаването "Часът на Милен Цветков" на Нова телевизия.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини