От х:

Днес в x:

Злато и сребро за 10 бона дрънкат незаконно в чантата на швед

Златни и сребърни бижута се пробва да пренесе нелегално през границата ни швед от турски произход.

Пробата му обаче се оказала грешка, защото е спипан от родните митничари на пункта Капитан Андреево. На влизане от Турция с лек автомобил пред служителите на митницата мъжът декларирал, че пренася 40 футболни екипа, които се оказало, че са брандирани с емблемата на английския футболен гранд Манчестър Юнайтед. При последвалата щателна митническа проверка в личния багаж на шведа, с адрес в Стокхолм, служителите открили найлонова чанта, пълна със златни и сребърни бижута.

Открити са 812 грама златни и сребърни ювелирни изделия на обща стойност 10 710 лева.

Направена е експертиза от вещо лице, което е установило, че накитите са от 14-каратово злато, оценено на стойност 7 385 лева, а среброто е от висока бижутерска проба и е на стойност 3 325 лева.

Изделията са задържани в полза на държавата, а на нарушителя е съставен акт за нарушение на Валутния закон и ще му бъде наложена глоба от 1000 до 3000 лева.

В изпълнение на Европейски Регламент 608/2013 и Закона за марките и географските означения футболните екипи също са задържани и за случая ще бъде сезиран правопритежателят на търговската марка.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини