От х:

Днес в x:

Нова схема - партии купуват гласове с кастинги

Вътрешният министър заяви, че партии обявяват кастинг, на който спечелилите получават пари и трябва да организират купуването и продаването на гласове.
Пред Нова телевизия Йордан Бакалов обясни, че вече се работи по четири сигнала за купуване на гласове. Два от тях са от София и два – от провинцията.

По думите му нов начин е да се купуват гласове "чрез кастинги", а зад тях стои определена политическа сила, която плаща.

Тя правела кастингите през определена фирма. Министърът уточни, че фирмите са най-различни.

На въпрос избраните на кастинга или участвалите в него какво трябва да направят, Бакалов казва, че трябва да спечелят, след това да получат определени пари и да организират купуването и продаването на гласове.

Министърът обаче коментира, че хората са достатъчно умни и в един момент ще разберат евентуално какво може да се случи.

Бакалов на няколко пъти обаче отказа да даде повече подробности, защото се работи в момента по сигналите за купуване на гласове.

Попитан сериозни ли са или са някакви „кокошкарски“ истории, отговори "50 на 50".

"След като не са излезли окончателно, не може човек да прецени колко са сериозни и колко не, но мисля, че има голям процент на вероятност... В момента тече пазарът, подреждането. Всичко е под контрол обаче. Така че някои мой бивши колеги - все пак те много добре ме познават и знаят, че това, което съм го казал, ще го следвам до последно, докато съм аз. След мен вече какво ще се случва – нека си носи отговорността следващият", коментира още той.

На въпрос дали ще има контролиран вот в Турция, Бакалов обясни, че това е приоритет на външното министерство.

Той призова партиите там, където имат съмнения за купуване на гласове, да изпратят наблюдатели, за да спестят доста проблеми, които ще се явяват в чужбина.

"За мен важна тема е как се провеждат обществените поръчки и дали са обезпечени. Опитаха се да ми пробутат и една, която е свързана с камери, но повече информация по този въпрос ще дам на пресконференция във вторник”, коментира Йордан Бакалов.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини