От х:

Днес в x:

200 си развалиха плажа с матури

204 зрелостници се явиха на първата поправка

204 хасковски зрелостници си развалиха хубавото море от края на август за да се явят на поправителния изпит на матурата по БЕЛ. Някои си изглеждаха директно дошли от плажа и в съответното настроение. Други пък не бяха толкова весели особено тези, които по-отдавна се бяха сбогували с училището и матурите, но пак се налагаше да се явяват на изпит.

Стартът на първата поправка бе в 8 часа днес в хасковската Гимназия за преподаване на чужди езици „Асен Златаров”. Там заседнаха 132 хасковлии, загубили се в тънкостите на българския език по време на майската сесия. За останалите от областта, за които българският се оказал непосилен, бяха определени още 7 училища. Следващата по мащабност група от поправчици, е в димитровградското „Любен Каравелов”.

Утре предстоят поправките по втората задължителна матура, която обаче е по свободно избираем предмет. Както обикновено, най-много - 113 са изгубени в дебрите на географията. Най-често избираната за втора матура биология е подвела 103 деца, английския 11, философията 9, историята 4, а най-безпроблемно изпита са си взели тези по математика, от които има само двама двойкаджии. За утрешния изпит също са определени 8 училища, като за Хасково вече ще бъдат 2-ГПЧЕ и ПГЛП „Райна Княгиня”. Имената на учебните заведения бяха пазени от инспектората като държавна тайна, заради опасенията, че изобретателният ученичиски гений ще зареди стаите с пищови и други помощни средства за успешен щурм на науката.

Г.Христов

Матурата се проведе в ГПЧЕ

Като цяло настроението бе добпро
Имаше разбира се и изключения
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини