От х:

Днес в x:

3092 зрелостници допуснати до задължителната матура по БЕЛ

3092 зрелостници са допуснати до задължителната матура по български език и литература, съобщиха от МОН.

В 6,00 часа днес в Министерството на образованието и науката доц. Румяна Коларова изтегли името на журналистката от вестник „Аз Буки" Татяна Дикова, която натисна клавиша за генериране на изпитния вариант за задължителния държавен зрелостен изпит по български език и литература. Тестът, върху който ще работят зрелостниците, се генерира измежду 11 млн. варианта. 41 въпрос, на  който  зрелостниците ще избират да пишат есе или интерпретативно съчинение, ще е формулиран върху произведение от възможни 15 изучавани автори.

Министър Коларова пожела успех на зрелостниците и съобщи, че до изпита по български език и литература се допуснати 3092 младежи.

Комисия от експерти сглобява изпитния вариант. Вариантът ще бъде изпратен до всички училища в страната, в които се провежда изпитът. Там чрез парола вариантът ще бъде разсекретен, разпечатан и раздаден на зрелостниците.

Държавният зрелостен изпит по български език и литература ще започва в 8,00 часа и ще продължи 4 астрономически часа, а за младежите със специални образователни потребности - 6 астрономически часа.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини