От х:

Днес в x:

Защо се наводнява ул."Ем.Станев" при дъжд?

Ул."Ем.Станев" - снимка Ангел Теодосиев

Денивелация от 30-35 см. между канализационните тръби, които вървят по ул."Първи май" и ул."Ем.Станев" вероятно е причина за наводнението на ул."Ем.Станев" на два пъти през август.

Както писахме, заради проливните дъждове отсечката се превърна в река, а живеещите се видяха в чудо, защото проблем с канализацията там досега не е съществувал.

Хората обвиниха Водния проект, но не е така, коментира кметът Иво Димов днес. Той добави, че от фирма "Терна", която изгражда новия ЖП надлез, са започнали направата на т.нар."байпас" на канализацията. Това се прави, защото основите на надлеза попадат точно върху колектор.

Проектът не минава през Общината, но ние предприехме разследване от къде идва проблема. От "Терна" обяснили на градоначалника, че от ВиК-Димитровград са им подали грешни коти за въпросния байпас.

Шефът на Водното дружество инж.Камен Николов заяви в отговор, че никакви коти не са били подавани на "Терна" и ВиК няма отношение по проектирането и изграждането на това съоръжение.

Все пак следим какво прави "Терна" и съм учуден защо се получава наводнението на ул."Ем.Станев", заяви Николов. Според него, Водният проект в Димитровград не се изпълнява правилно, тъй като остават неподменени участъци, в които диаметъра на тръбите е по-малък от положените и става т.нар. тапа.

От своя страна, Иво Димов контрира, че не е възможно ВиК да няма отношение към направата на съоръжението, защото, за да се изпълни то трябва да се съгласува със специалистите в дружеството.

Градоначалникът има намерение да изиска от "Терна" официално писмо с конкретни срокове и начини за решаване на проблема с наводнението на ул."Ем.Станев". В момента фирмата, която изгражда ЖП надлеза е спряла работа по байпаса, защото полага основите на съоръжението на бул."Трети март".

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Колекторът
Причина за наводнението по ул."Ем.Станев" е в денивелацията между тръбите на улицата и "Първи май"
Действащият до преди няколко дни колектор, който е причината за наводнението на ул."Ем.Станев"
Колекторът е пълен наполовина
Иво Димов има намерение да изиска от "Терна" конкретни срокове за справяне с проблема с наводнената улица
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини