От х:

Днес в x:

Заблеяна обратно в сервиза след минаване на червено

Хасковлийката Галя Добрикова ще се върне при тенекеджията си, който тъкмо бе изчукал и боядисал форда й. Още на първия курс след ремонта шофьорката катастрофира, след като тръгна да сече на червено кръстовището на зеленчуковия пазар. Освен на своята, заблеяната хасковлийка уреди сервиз и на потърпевша от нея хонда, която бе ударена, докато пресича на зелено.

 

Катастрофата стана около 2 часа следобед и единодушно развали деня на тримата от форда и шофьора на японската кола. На едрия мъж нито му се говореше, нито даже му се вдигаха скандали. Нямаше и защо - Галя чистосърдечно си признала, че се разсеяла и минала на червено. Колегата й само клатеше невярващо глава в очакване на КАТ.

 

Иначе разбитите тенекии бяха по-малко от разбитите нерви. На двете коли пострадали съответно предната дясна и предната лява част. Щеше да бъде абсурдно, ако не бе почти обичайно, коментира зяпач с особено мнение за шофьорските способности на хасковлийки. Според него заблейването на местните дами зад волана далеч не е толкова рядко, колкото би трябвало да бъде според Закона за движение по пътищата и особено тежката за шофиране градска среда в Хасково.

 

Тъй като на замесените в ПТП не им се говореше особено, картинката бе допълнена от очевидци. Фордът идвал откъм булевард България и продължавал по Съединение. Пред него имало колона от коли, които побързали да се изтеглят на зеленото, а някои и на жълто. Вероятно това се опитала да направи и Галя макар, както се оказа, все пак да видяла, че е на червено. Обаче не спряла. Неизбежното се случило след секунда. Фордът й връхлетял върху пуснатата от светофара Хонда която се движела в посока „Стара Планина“. Ниската скорост спестила по-големи щети. Сред причините за инцидента не е алкохола. Слънчасването пък не беше измерено.

 

Г.Христов

 

 

 

 

Галя Добрикова
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини