От х:

Днес в x:

Касапинът от Джебел с условна присъда за наркотици

Касапинът от Джебел Мерт Мехмед сключи споразумение с прокурор Мария Михайлова от Районна прокуратура в Момчилград и се призна за виновен в притежаването на дрога.На 26.04.2014 г. Той е заловен с доза марихуана на стойност 1,35 лева.Веществото се смята за високорисково от магистратите.Мерт Мехмед e осъден на година условно с тригодишен изпитателен срок и ще плати на съда 71,50 разноски по делото.Самото заседание се проведе на 21 август при закрити врата.

Доживотна присъда за двойния убиец от Джебел Мерт Мехмед поиска окръжният прокурор Светлозар Лазаров. По искане на окръжна прокуратурата съдът  разпореди мярка „задържане под стража“за осемнадесетгодишният хладнокръвен убиец. Предявено му е обвинение за убийство по особено жесток начин на повече от едно лице. Разследването и експертизите обаче могат да доведат до ново обвнинение-за грабеж и двойно убийство. Наказанието което се предвижда е затвор от десет години до доживотен без замяна.

Засега разследването водено под ръководството на Окръжна прокуратура сочи, че престъплението е извършено в нощта на 20 срещу 21 април. Задържаният Мерт Мехмед е проникнал в апартамента на жертвата Джейлан Юсуф през терасата на жилището й , което се намира на първия етаж. Съсякъл първо нея с брадва, която носил. След това покосил дъщеричката й Джейда, която се събудила и започнала да плаче. Мерт откраднал два мобилни телефона и триста лева. Прибрал се в дома си и скрил брадвата зад гардероба. Окървавените дрехи сложил за пране.На следващия ден излязал с майка си на пазар, купил си нов мобилен телефон и маратонки с откраднатите пари. Престъплението не е първо за хладнокръвният убиец. Той е осъден за кражба на пробация. Има още 5 досъдебни производства за кражби от жилища и магазини. Не ходел на училище. В дома му при обиск е намерено пакетче марихуана.По случая досъдебно производство заведе Районна прокуратура.

Сигналът за убийството е подаден на 26 април в 11,55 от домоуправителят Шабан Дормуш, който усетил миризма на разлагаща се плът. Той и полицаи прескачат през терасата и виждат труповете завити с одеяло. Стените били окъпани в кръвта на жертвите. Под ръководството на Окръжна прокуратура и областния директор на МВР Петко Деведжиев се създават оперативни групи за разследване. То се затруднявало от факта че Джейлан Юсуф имала бурен живот, връзки и несполучлив брак. Били разпитани 11 души от нейното обкръжение, включително Мерт и съпруга на жертвата. Съмнения предизвикал Мерт, който веднага след убиството сменил СИМ-картата на телефона си и така се опитал да маскира връзката с вече убитата си приятелка. Патоанатом установил ожулвания по ръцете му, които останали след абордажа през терасата на апартамента.

Мерт е направил самопризнания,но според прокурор Лазаров ще се търсят още доказателства за да бъде потвърдена тезата на обвинението. Според комисар Деведжиев при разпита на Мерт не проличало никакво разкаяние. Ужасен съм като гражданин. Обществото боледува. Най-уязвими са лицата,които не са узрели, констатира полицая.

 

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини