От х:

Днес в x:

Преглъщаме 35 градуса, рекордът на косъм

3 решения за преглъщане на 35 градуса

Искаме или не днес ще преглътнем близо 35 гр. Единственото което може да поискаме, е с какво да ги преглътнем. Боза не е препоръчителна.

Днешната жега ще бъде една от най-страшните за тази, че и следващата седмица ако се вярва на метеосводките за следващите 10-на дни. За разлика от утре например, днес не се очаква дори и минимално преваляване. Времето ще бъде ясно , слънчево и ще сипе жар. Нещо повече - през по-голямата част от деня ще има пълно безветрие, а когато полъхва ще е с топъл южняк. Температурите ще останат на косъм или на 1 градус от стогодишния рекорд на хасковската метеостанция. Той е поставен през далечната 1948-ма година, когато термометрите отчели 36.2 °. За сметка на това пък, на 27-ми август 1910-та година аномалното лято родило августовския ден с ненормалните максимални температури от 8.7 ° по Целзий. Слава богу, от това сме толкова далече, колкото и от 1910-та година.

Днес ще стане по-човешко едва след 8 часа и една минута вечерта. Тогава залязва слънцето. Продължителността на деня ще е13 ч и 25 минути.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини