От х:

Днес в x:

Ученик на Марсо навърта 3000 километра на колело от Париж до Свиленград

Световно-известният мим, роден в Свиленград  но живеещ в Париж от 21 години,  Герасим Дишлиев – Геро ще осъществи поредната си арт изява.

Новият проект на свиленградчанина, който е ученик и последовател на Марсел Марсо, „Мимолетни следи”е свързан с България и със Свиленград.  Идеята е  да обедини екологията, спорта и изкуството. Затова Геро ще се придвижва с колело. Ще измине 3077-те км между Париж (Франция) и Свиленград (България) за 34 дни със среден пробег 90 км на ден. Ще отсяда в 34 селища по пътя си и ще направи  представления на авторския си спектакъл с автобиографичен сюжет„Монолог с куфар”.
 
Стартът на турнето е на 1 септември 2014 от Париж, от нулевия градус пред катедралата „Нотрдам дьо Пари”. Мимът ще финализира проекта си на 4 октомври в навечерието на празника на Свиленград, който е на 5 октомври. 
 
Община Свиленград му предостави и кола за съпровождане на техническия екип. По време на пътешествието ще се снима документален филм, представящ любопитни акценти от живота и мирогледа на хората в Европа.
 
Герасим Дишлиев – Геро е роден в Свиленград. Завършва Ecole Internationale de Mimodrame de Paris – „Marcel Marceau„. Веднага след получаване на диплом, той е поканен лично от Марсел Марсо да стане негов асистент и преподавател в школата. През 2010 г. Община Свиленград подкрепи финансово участието на Герасим на прочутия международен театрален фестивал в Авиньон. Съвместно с Българския културен център в Париж Герасим организира през същата година вечер, посветена на Свиленград. На събитието присъстваха представители на посолството ни във Франция, френски журналисти и дейци на културата, както и свиленградчани, живеещи в Париж. През 2012 г. Герасим изнесе благотворителен спектакъл в родния си Свиленград като духовна подкрепа към пострадалите от наводнението през февруари същата година негови съграждани. 
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини