От х:

Днес в x:

Иво Димов дава пет агнета курбан заради стихиите

Кметът на Димитровград Иво Димов се е зарекъл да даде курбан за добруването на града. Конкретният повод за това са стихии това лято. Поне шест пъти силните бури поломиха бригадирското градче, а на три пъти Димитровград беше и сериозно наводнен. Освен това местната управа разчита да се пуснат отново и спрените пари по еврофондовете  за „Водния цикъл“- един от  най-важните инфраструктурни проекти за града. Покрай разплащанията със строителите общината буквално се задъхва с натрупания дълг от около 5,5 млн. лв. Малко облекчение дойде, след като все пак Димитровград получи превод от 3,3 млн.лева, призна Димов.

С курбана кметът се надява да измоли сполука и за очакваната голяма инвестиция в региона, въпреки, че засега всичко вървяло по план. Идната сряда кметът, заедно с представители на петте фирми, които ще влязат в консорциума, имат среща с транспортния министър Николина Ангелкова. На нея ще бъде представен проекта за логистичен център за 100 млн. лв.. 

Кметският обет е под ножа да паднат 5 агнета. Курбанът ще бъде раздаден в един от дните, посветени на празника на Димитровград, вероятно и навръх официалния ден -2 септември. Все още обаче градоначалникът не е уточнил датата с местния свещеник отец Георги Тодев.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини