От х:

Днес в x:

Отварят Лафките в понеделник

Повечето павилиони от веригата на „Табак Маркет“ - Лафка, вече са монтирани в Хасково и ще заработят в понеделник, съобщиха служители. Някои са отворени от няколко дни, но се очаква в понеделник да заработят повечето от тях.

Монтажът на павилионите от веригата започна преди почти месец. Забавянето на старта им е заради свързването към мрежата на EVN. От електроразпределителната компания имали дълги срокове за присъединяване на нови абонати към мрежата. В павилионите освен вестници и цигари, ще се продават и опаковани сладкарски изделия.

Очаква след като заработят всички Лафки старите павилиони за вестници да изчезнат.

„Табак маркет“ спечели конкурс на общината през април. Тогава се яви само един кандидат – дъщерното дружество на „Булгартабак“, което се свързва с Делян Пеевски и Цветан Василев. Единственият участник в надпреварата бе предизвестен още при обявяването на конкурса. Едно от условията бе да се внесе депозит от 100 000 лева. С такава сума фирмите-разпространители на печата не разполагат, уточниха още тогава от бранша и вдигнаха бялото знаме още преди конкурса.

„Табак маркет“ предложи 62 000 лева годишен наем за 41 общински терена, на които да се разположат павилионите. Някои от тях са точно срещу входовете на училища, като този на ул. „Св. св. Кирил и Методий“, до входа на СОУ „Васил Левски“ (снимката долу).

Фирмата предплаща наема за 10 години.

Тодор Кръшков



Старата спирка срещу СОУ "Васил Левски" бе демонтирана и на нейно място цъфна Лафка
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини